2014-05-04 20:24:04
Φωτογραφία για Ιταλία: Τιφόζι της Ρόμα αυτός που πυροβόλησε οπαδό της Νάπολη
Πρωτοφανή αιματηρά επεισόδια πριν τον τελικό κυπέλλου Ιταλίας - Μετά τον πυροβολισμό οπαδοί της Ρόμα ξυλοκόπησαν άγρια το θύμα επειδή υποστηρίζει τη Νάπολη - Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για τον 30χρονο τραυματία - Ο δράστης αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας οπαδός της Νάπολη πυροβολήθηκε πριν τον τελικό Κυπέλλου με τη Φιορεντίνα στο «Ολίμπικο» της Ρώμης και νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση καθώς ακόμα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Όπως έγινε γνωστό, ο άτυχος 30χρονος, ονόματι Τσίρο Εσπόζιτο, κατευθυνόταν με ομάδα φιλάθλων των «παρτενοπέι» προς το γήπεδο, όταν ένας οπαδός της Ρόμα τούς πέταξε κάποιες φωτοβολίδες. Εκείνοι αντέδρασαν και κινήθηκαν εναντίον του, με αποτέλεσμα αυτός να πανικοβληθεί, να τραβήξει όπλο και να αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως τραυματίζοντας έναν εξ αυτών σοβαρά. Οι ομοϊδεάτες του θύματος επιτέθηκαν στον 48χρονο δράστη, ονόματι Ντανιέλε Ντε Σάντις, και τον ξυλοκόπησαν άγρια σπάζοντάς του το πόδι, ενώ πλέον νοσηλεύεται υπό φρούρηση και κρατείται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Σε βάρος του αναμένεται να απαγγελθεί κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.


Ο Τσίρο Εσπόζιτο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ακόμη κι αν επιβιώσει υπάρχει κίνδυνος να μείνει παράλυτος, γιατί μία σφαίρα έχει «σφηνωθεί» στην σπονδυλική του στήλη. Στο πλευρό του βρίσκονται οι γονείς του, που μετά τα άσχημα νέα ταξίδεψαν από τη νότια Ιταλία στην πρωτεύουσα. «Πλέον το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε. Είχα πει στο γιο μου να προσέχει, γιατί ήξερα πως θα ήταν επικίνδυνα, αλλά δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε η μητέρα του θύματος. «Επρόκειτο για ενέδρα. Ο γιος μου δεν προκάλεσε κανέναν, δεν ήταν καν οπλισμένος», είπε ο πατέρας του.

Τι έγινε πριν την έναρξη του τελικού

Χαμός έγινε στους δρόμους της Ρώμης, πριν την έναρξη του τελικού ανάμεσα στη Νάπολι και τη Φιορεντίνα στο «Ολίμπικο», ενώ παρολίγον να μην ξεκινήσει ο αγώνας.

Δέκα τραυματίες είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Νάπολη-Φιορεντίνα έξω από το στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης. Οπαδοί των ομάδων της Νάπολης και της Φιορεντίνα συγκρούσθηκαν κατά μήκος του Τίβερη, ενώ σημειώθηκαν επίσης συμπλοκές με την αστυνομία.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ