2014-05-05 10:24:06
Φωτογραφία για ΤΡΕΙΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ ΝΕΟΙ... ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΝ!
Ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης πέρσι στον Ολυμπιακό τόσο του κόσμου όσο όμως και των διοικούντων την ΠΑΕ, ήταν η ομάδα των Νέων. Οι πιτσιρικάδες όχι μόνο έφτασαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Superleague Κ20, αλλά μπόρεσαν να πάνε μέχρι τους «8» της Ευρώπης της διοργάνωσης του NextGen Series και αποκλείστηκαν από την Αστον Βίλα στην Αγγλία, σε ένα ματς που... έσπασαν καρδιές!

Τρεις ποδοσφαιριστές του περσινού τμήματος των Νέων του Ολυμπιακού μίλησαν στον «Γαύρο» για τις εμπειρίες τους με το Θρύλο, αλλά και για τα όσα ζουν φέτος με τον Φωστήρα, όπου αγωνίζονται ως δανεικοί από τους ερυθρόλευκους. Ο λόγος για τους Κώστα Ρουγκάλα, Γιώργο Λύρα και Δημήτρη Γκίνο οι οποίοι πήγαν στην ομάδα του Ταύρου τον Γενάρη, μαζί με τον Ανδρέα Γιαννιώτη, και από εκεί που ο Φωστήρας πήγαινε για τη σωτηρία, τώρα αγωνίζεται στα πλέι οφ της ανόδου στη Superleague!

Οι τρεις νεαροί του Θρύλου μίλησαν για το μέλλον τους, αλλά και ό,τι τους έχει μείνει από τα χρόνια τους στον Ολυμπιακό.


Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ» ΝΕΩΝ, ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΥΓΚΑΛΑΣ

«Θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή»

Από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές των Νέων του Ολυμπιακού της περσινής σεζόν ήταν ο Κώστας Ρουγκάλας. Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός και αρχηγός των ερυθρόλευκων μίλησε για Θρύλο, Φωστήρα και το μέλλον του.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Από τη σωτηρία στην άνοδο ο Φωστήρας μετά τη δική σας προσθήκη στην ομάδα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εγιναν στην ομάδα αρκετές αλλαγές, έφυγαν πάνω από δέκα παίκτες και το γεγονός ότι πήγαμε τέσσερις δανεικοί παίκτες από τον Ολυμπιακό πιστεύω ότι μέτρησε αρκετά αυτό για τον Φωστήρα. Ενώ παράλληλα πήραν και ευκαιρίες παιδιά που στον πρώτο γύρο δεν είχαν αγωνιστεί και έτσι κατάφεραν να δείξουν την αξία τους και βοήθησαν. Δημιουργήθηκε ένα καλό σύνολο και σιγά-σιγά ήρθαν τα αποτελέσματα και μπήκαμε στα πλέι οφ, κάτι που δεν το περίμενε κανείς.

Ε: Είναι ένα σκαλοπάτι για εσένα ο Φωστήρας;

Α: Το σημαντικό είναι ότι παίζουμε και αφού είμαστε δανεικοί από μία ομάδα, φυσικά και είναι θετικό που έρχονται και μας παρακολουθούν. Γιατί έτσι θα μπορέσουν να βγάλουν μία ολοκληρωμένη άποψη και θα αποφασίσουν αν είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε στην προετοιμασία του Ολυμπιακού.

Ε: Πώς μπόρεσες και επανήλθες τόσο γρήγορα μετά από ένα μεγάλο διάστημα αγωνιστικής απραγίας, γιατί στον Εργοτέλη δεν πήρες τις ευκαιρίες που θα ήθελες.

Α: Με βοήθησε και ψυχολογικά ότι πήγα σε μία ομάδα που με υπολόγιζε και έφυγα από τον Εργοτέλη. Και σε καμία περίπτωση δεν είχα σταματήσει εγώ να δουλεύω από το καλοκαίρι και στον Εργοτέλη. Ετσι ώστε όταν μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω να είμαι 100% και να αποδώσω ό,τι πραγματικά μπορώ, και πιστεύω ότι το έδωσα. Στον Εργοτέλη μού έλεγαν ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ. Ισως ήταν και συγκυρίες που πριν από τον Γενάρη η ομάδα είχε αρνητικά αποτελέσματα και ήταν πιο δύσκολο για τον κύριο Πετράκη να μου δώσει την ευκαιρία. Γενικά όμως δεν αγχώνομαι με τέτοια πράγματα, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και δεν είχα κανένα άγχος και δεν σκεφτόμουν ότι θα πάω άσχημα.

Ε: Την περσινή χρονιά αρχηγός στους Νέους, κατάκτηση πρωταθλήματος και Ευρώπη Α: Η πορεία που είχαμε πέρυσι με τους Νέους του Ολυμπιακού τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα πιστεύω ότι ήταν από τις καλύτερες της ακαδημίας και πιο πετυχημένες και δύσκολα θα φτάσει κάποια ομάδα στο σημείο που ήμασταν εμείς. Η πορεία στην Ευρώπη ήταν άλλο πράγμα και πιστεύω ότι όλοι όσοι ήμασταν σε εκείνη την ομάδα θα το θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή.

Ε: Τι σου έχει μείνει από τον αγώνα με την Αστον Βίλα;

Α: Μου έχει μείνει περισσότερο η απογοήτευση στο τέλος του αγώνα, γιατί είχαμε πολλές χαμένες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε. Είχε αποκρούσει ο τερματοφύλακας αρκετά, είχαμε δοκάρι, έδιωξαν την μπάλα πάνω στη γραμμή. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι μας έχει μείνει η απογοήτευση ότι δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να κυνηγήσουμε την πρόκριση έστω στην παράταση.

Ε: Το συναίσθημα ενός 19χρονου παίκτη να βλέπει σε γήπεδο μίας ξένης χώρας φιλάθλους της δικής του ομάδας;

Α: Ηταν κάτι που μας έκανε να αισθανθούμε πολύ ωραία. Μπήκα μέσα για το ζέσταμα και ξαφνικά άκουσα από τις κερκίδες να φωνάζουν για τον Ολυμπιακό και δεν περιμέναμε τέτοια στήριξη από τον κόσμο σε μία ξένη χώρα γιατί ήμασταν ομάδα Νέων.

Ε: Το σύνθημα «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό»;

Α: Αυτό μας έκανε να νιώσουμε υπερήφανοι για ό,τι είχαμε καταφέρει μέχρι εκεί και πως ίσως έχουμε και εμείς μία ελπίδα για να αγωνιστούμε σε ένα υψηλότερο επίπεδο, γιατί όχι και με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Ε: Σας είδε από κοντά στον αγώνα με την Αντερλεχτ 12.000 κόσμος! Σας άγχωσε αυτό;

Α: Ηταν ένα απίστευτο συναίσθημα γιατί ήταν η πρώτη φορά που το βλέπαμε όλοι μας! Πιστεύω ότι είναι στον καθένα το αν θα αγχωθεί και γενικά αν έχεις μπει καλά στο γήπεδο ως ομάδα και έχεις τη στήριξη του κόσμου, το ματς σού πηγαίνει καλά. Σε αντίθετη περίπτωση νιώθεις ένα άγχος μεγαλύτερο γιατί δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τον κόσμο.

Ε: Πολλοί έλεγαν πως πέρσι έπαιξαν ρόλο τα αποδυτήρια και η δική σου παρουσία, που ήσουν από τους μεγάλους σε ηλικία.

Α: Δεν ήμουν μόνο εγώ, ήταν και άλλα παιδιά με εμπειρίες, ήταν ο Λυκογιάννης, ο Καραγκούνης, ο Χουτεσιώτης, υπήρχαν πολλά παιδιά, όπως και ο Σιώπης. Αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε ήταν να κρατάμε προσγειωμένους τους μικρότερους σε ηλικία και να πετύχουμε τους στόχους μας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ε: Ποιες οι διαφορές της ομάδας του Αλέξη Αλεξανδρή με την περσινή και γιατί τότε δεν υπήρξαν παιδιά που δεν πήραν ευκαιρίες; Εχεις αγωνιστεί και στις δύο ομάδες.

Α: Τότε ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Στην Ελλάδα το επίπεδο ήταν πιο υψηλό, ενώ δεν είχε εξαπλωθεί ακόμα και τόσο η οικονομική κρίση. Τώρα βλέπουμε ότι στον Ολυμπιακό έχουν στραφεί στα παιδιά της ακαδημίας και δίνουν ευκαιρίες, γιατί η διοίκηση δείχνει ότι θέλει να στηριχτεί στους Ελληνες ποδοσφαιριστές και να βγάλει παιδιά από την ακαδημία. Η ομάδα του Αλεξανδρή τότε είχε μεγαλύτερο ταλέντο, ενώ η περσινή ήταν πιο ομάδα.

Ε: Το μέλλον σου;

Α: Δεν θέλω να μιλάω πολύ για το μέλλον, θέλω να προχωράω βήμα-βήμα. Τώρα είμαι στον Φωστήρα και αυτό που θέλω είναι να αγωνιστώ για να δείξω ότι αξίζω να πάρω κάποιες ευκαιρίες, είτε στον Ολυμπιακό είτε σε κάποια άλλη ομάδα, και αν όλα πάνε καλά να διεκδικήσω κάτι στην προετοιμασία του Ολυμπιακού με την πρώτη ομάδα.

Ο... ΚΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΡΑΣ

«Δεν ξεχνώ το σύνθημα “έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό”»

Απόλυτα ειλικρινής ο Γιώργος Λύρας, δήλωσε πως υπήρξαν μέρες που... έχασε την μπάλα πέρσι με την πορεία στην Ευρώπη, αλλά μέσα από τη δουλειά βρήκε και πάλι τον δρόμο του. Παράλληλα, ο 20χρονος μέσος του Θρύλου μίλησε για τα όσα ονειρεύεται αλλά και για την ποιότητα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Ε: Τώρα πλέι οφ με τον Φωστήρα...

Α: Είναι δύσκολα, αλλά μέχρι τώρα τα πάμε καλά. Από τη στιγμή που μπήκαμε στα πλέι οφ σίγουρα στόχος μας είναι η άνοδος. Αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε τι αξίζουμε και να συνεχίσουμε την καλή πορεία που είχαμε στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Ε: Πήγατε τον Γενάρη και άλλαξαν οι στόχοι της ομάδας.

Α: Αυτό οφείλεται στην ομαδική δουλειά, βοηθήσαμε και εμείς, αφού δώσαμε όλοι μας ό,τι περισσότερο μπορούσαμε. Δουλέψαμε όλοι μαζί και υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα. Ολα αυτά βοήθησαν και πιστεύω ότι και το ότι πήγαμε από τον Ολυμπιακό μέτρησε αρκετά.

Ε: Θέλεις να μπεις στην προετοιμασία του Ολυμπιακού;

Α: Φυσικά! Και ποιος δεν θα το ήθελε; Εγώ αυτό που θέλω είναι στα ματς που απομένουν με τον Φωστήρα να συνεχίσω να δουλεύω και να δείχνω την αξία μου και από εκεί και πέρα ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.

Ε: Στον Βατανιακό τι έγινε και έφυγες τον Γενάρη;

Α: Ηταν πολύ δύσκολα τα πράγματα και μέσα σε όλα ήρθε και ένας τραυματισμός που με άφησε πίσω. Επέστρεψα θεωρώ ακόμα καλύτερος απ’ ό,τι ήμουν, πήρα την ευκαιρία και το έδειξα αυτό, αλλά από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι έγινε και τα πράγματα δεν κύλησαν έτσι όπως θα ήθελα. Το καλοκαίρι ήθελα να πάω στον Βατανιακό γιατί πίστευα ότι θα με βοηθήσουν από τη στιγμή που ήταν και ομάδα από τα μέρη μου, αλλά όχι μόνο δεν με βοήθησαν αλλά με πήγαν και πίσω.

Ε: Πόσο δύσκολο είναι να αλλάζεις επίπεδο από Νέους σε πρώτη ομάδα;

Α: Είναι δύσκολο, αλλά θα σου πω ένα πράγμα όσον αφορά το επίπεδο: αν η περσινή ομάδα των Νέων του Ολυμπιακού έπαιζε όπως ήταν στη Β’ Εθνική, θα ήταν πρωταθλήτρια!

Ε: Πέρσι από το ματς με την Αρσεναλ και μετά άρχισε να μιλάει ο κόσμος για εσένα και την ομάδα. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν νεαρό να κρατηθεί συγκεντρωμένος;

Α: Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς αν δεν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους κοντά σου. Και εγώ για ένα διάστημα την έχασα την μπάλα, αλλά μετά έβαλα μυαλό και ξαναβρήκα τον εαυτό μου.

Ε: Πώς ήρθες στον Ολυμπιακό;

Α: Αρχικά είχα δοκιμαστεί στον Ολυμπιακό και τότε δεν με είχαν πάρει για να επιστρέψω. Και απ’ ό,τι έμαθα ο Κοβάσεβιτς ρώτησε για εμένα γιατί με είχε δει και του άρεσα και ζήτησε να γίνει η μεταγραφή μου.

Ε: Τι σου έχει μείνει από την περσινή χρονιά σου στον Ολυμπιακό;

Α: Είναι η καλύτερή μου χρονιά. Πήγαμε μέχρι τους «8» της Ευρώπης και αυτό που μου μένει είναι ότι σε τρία ματς, δύο στο Καραϊσκάκη και ένα στην Αγγλία με την Αστον Βίλα, φώναζε ο κόσμος «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό».

Ε: Πέρσι κοντράρατε μερικές από τις πιο δυνατές ακαδημίες της Ευρώπης.

Α: Θεωρώ ότι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές έχουμε μεγάλο ταλέντο και έχουμε αυτό που δεν έχουν οι παίκτες του εξωτερικού: ψυχή. Τους κοντράραμε και αποκλείσαμε ομάδες όπως η Μπιλμπάο, η Αντερλεχτ και η Μαρσέιγ.

Ε: Το δικό σου μέλλον πώς το βλέπεις;

Α: Θέλω να τελειώσω τη σεζόν με τον Φωστήρα το ίδιο καλά όπως την ξεκίνησα και από εκεί και πέρα να καταφέρω όσα περισσότερα γίνεται με τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι.

Ε: Θεωρείς ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού;

Α: Πιστεύω ότι ναι, μπορώ, αν δεν το πίστευα δεν θα είχα και φιλοδοξίες. Γι’ αυτό και δουλεύω συνέχεια με τον Φωστήρα και προσπαθώ σε κάθε αγώνα να δίνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να αποδεικνύω την αξία μου.

Ε: Υπάρχει διαφορά επιπέδου, όμως...

Α: Εννοείται ότι το επίπεδο είναι διαφορετικό, αλλά δεν παύει να είναι και ποδόσφαιρο. Ο,τι αξίζει ο καθένας το δείχνει, είτε στη Β’ Εθνική είτε σε ένα υψηλότερο επίπεδο. Το δείξαμε πέρσι στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα με τους Νέους.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΙΝΟ

«Περήφανος που αγωνίστηκα τόσα χρόνια με τα ερυθρόλευκα»

Ο φετινός χρόνος είναι ο 13ος που διανύει ως μέλος του Ολυμπιακού! Ο λόγος για τον Δημήτρη Γκίνο. Ο μικρός του Θρύλου αγωνίζεται επίσης στον Φωστήρα υπό τη μορφή δανεισμού και δηλώνει περήφανος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού επί σειρά ετών.

Ε: Δύο λόγια για τη φετινή σου χρονιά;

Α: Για εμένα η χρονιά ξεκίνησε στον Ολυμπιακό. Αποφάσισα να κάτσω στους Νέους του Ολυμπιακού για άλλους έξι μήνες έτσι ώστε να δείξω ακόμα παραπάνω και να εξαντλήσω τις πιθανότητές μου να παίξω σε κάποιο ματς με την πρώτη ομάδα στο Κύπελλο. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταμάτησα να προσπαθώ. Ηρθε αυτή η προοπτική με τον Φωστήρα και για να πω την αλήθεια στην αρχή δεν ήμουν τόσο ζεστός λόγω και της θέσης που είχε, αλλά τελικά αποδείχθηκε σωστή η επιλογή. Πήγαμε εκεί κάποια παιδιά από τον Ολυμπιακό και μετράει αρκετά ότι έχουμε μικρό μέσο όρο ηλικίας και έχουμε αρκετό πάθος για ποδόσφαιρο.

Ε: Η οικονομική κρίση θεωρείς ότι έχει βοηθήσει τους νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές;

Α: Σίγουρα, γιατί έτσι οι ομάδες κοιτούν να προωθήσουν δικά τους παιδιά χωρίς μεγάλα έξοδα. Βέβαια υπάρχουν και ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό, όπως ο Ολυμπιακός που έχει και μεγάλες απαιτήσεις γιατί πρωταγωνιστεί στο Champions League.

Ε: Με τον τρόπο που αγωνίζεσαι δεν φαίνεται αρκετά το μεταβατικό στάδιο από ακαδημία σε αντρική ομάδα.

Α: Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα πιο δύσκολο και ανυπομονούσα να πάω σε μία επαγγελματική ομάδα για να μετρήσω τις δυνάμεις μου. Κάθε φορά που έπαιρνα ματς στα πόδια μου έβλεπα ότι μπορώ να αντεπεξέλθω.

Ε: Σε βοηθάει ο Φωστήρας;

Α: Βέβαια, είναι ένα σκαλοπάτι για εμένα ο Φωστήρας. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα, αλλά και μέσα από την ομάδα θέλω και εγώ να γίνω καλύτερος παίκτης.

Ε: Φέτος είναι ο 13ος χρόνος σου στον Ολυμπιακό, τι έχεις πάρει όλα αυτά τα χρόνια από την ομάδα;

Α: Είμαι περήφανος για τον εαυτό μου που κατάφερα να αγωνίζομαι τόσα χρόνια στην ακαδημία του Ολυμπιακού. Βέβαια μόνο εύκολο δεν ήταν, αφού κάθε χρόνο πρέπει να δείχνεις ότι αξίζεις να είσαι στην ομάδα και κάθε χρόνο περνάς από εξετάσεις. Οι εμπειρίες που αποκόμισα και οι υποδομές είναι απίστευτες.

Ε: Δεν είναι δύσκολο για ένα παιδί που για πάνω από 10 χρόνια είναι σε ομάδα που τα έχει όλα, να πηγαίνει αλλού μετά, που ίσως να μην έχει η ομάδα του και γήπεδο για να προπονηθεί;

Α: Είναι αρκετά δύσκολο, αλλά όταν είσαι στον Ολυμπιακό αυτό το περιμένεις, γιατί ο Ολυμπιακός είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα, οπότε ξέρεις ότι φεύγοντας από την ομάδα θα βρεις δυσκολίες πολλές. Είναι και αυτό ένα βήμα και πρέπει να βγεις δυνατός απ’ αυτές τις δυσκολίες.

Ε: Δέκα τρία χρόνια στον Ολυμπιακό, ποιο ήταν το πρότυπό σου, που τον έβλεπες καθημερινά στο Ρέντη;

Α: Μακράν ο Τζιοβάνι! Τον θαυμάζει όλος ο κόσμος για τα όσα έκανε μέσα στο γήπεδο. Τον είχαμε τότε όλοι σαν είδωλο και τον βλέπαμε πολύ προσιτό απέναντί μας.

Ε: Τι σου έχει μείνει από την περσινή ομάδα των Νέων; Πες μου δύο λόγια για το ματς με την Αστον Βίλα.

Α: Ηταν μία αξέχαστη βραδιά για όλους μας και σίγουρα τα ματς στην Ευρώπη θα μείνουν για πάντα στο μυαλό μας. Η Αστον Βίλα μπήκε δυνατά σε εκείνον τον αγώνα και δεν το περιμέναμε αυτό, δεχτήκαμε το γκολ και μετά ανεβάσαμε την απόδοσή μας. Εμένα μου έχει μείνει ακόμα και ο αγώνας με τη Μαρσέιγ, γιατί είχα χάσει μία καλή ευκαιρία για να πάρουμε τη νίκη στο Καραϊσκάκη. Δεν κοιμόμουν για τρεις νύχτες μετά απ’ αυτό! Αλλά στον αγώνα με την Μπιλμπάο σκόραρα και ήταν σαν μία εκδίκηση και αυτό το γκολ δεν θα το ξεχάσω ποτέ!

Ε: Μετά από 13 χρόνια στον Ολυμπιακό ποιο είναι το όνειρό σου;

Α: Φυσικά να παίξω στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού! Εχω όμως εκπληρώσει αρκετά όνειρα και μέχρι τώρα και ένα απ’ αυτά ήταν το επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, γιατί έτσι δείχνει η ομάδα ότι σε πιστεύει.

Ε: Με την καλή έννοια... ζηλεύεις τον Βέργο για τα όσα έχει πετύχει φέτος;

Α: Ναι, βέβαια, γιατί έχει πετύχει όλα όσα θέλει ο καθένας που αγωνίζεται στην ακαδημία του Ολυμπιακού. Χάρηκα πάρα πολύ για τον Νίκο όταν τον είδα να παίζει με τη Μάντσεστερ στο Champions League, γιατί το αξίζει.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ