2014-05-05 10:56:07
Φωτογραφία για Η ΔΗΜ.ΑΡ. συμπαραστέκεται στους ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ
Τη βασική θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς ότι κανείς πολίτης δεν πρέπει να αποκλείεται από την πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς... είναι και παράλογο και απόδειξη αναλγησίας, επανέλαβε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικής Πολιτικής της ΔΗΜ.ΑΡ. και υποψήφιος ευρωβουλευτής, στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε την Κυριακή ο σύλλογος Ασφαλισμένων - Ανασφάλιστων του ΟΑΕΕ, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Χατζησωκράτης, μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Δημήτρη Αγγέλου και Φανή Γουργούρη, εξέφρασαν τη συμπαράσταση της ΔΗΜ.ΑΡ. στους συγκεντρωμένους και σημείωσαν πως πρόκειται για ένα επείγον κοινωνικό ζήτημα, που λαμβάνει πλέον διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης.

Παράλληλα, υπενθύμισαν πως σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη, έχει ζητήσει με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή τη διευθέτηση του προβλήματος με:


-Δυνατότητα ρεαλιστικής ρύθμισης των οφειλών τους, με κεφαλαιοποίηση (δηλαδή πάγωμα) των ληξιπρόθεσμων οφειλών και άμεση καταβολή των τρεχουσών, με παροχή δικαιώματος για ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης.

-Κατάργηση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών μέσω του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων η εισφορο-διαρροή είναι αδυναμία και όχι επιλογή.

-Διασφάλιση της πρόσβασης όλων των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ανεξαρτήτως της ενδεχόμενης οφειλής τους, με άμεση θεώρηση των ατομικών ασφαλιστικών βιβλιαρίων υγείας.

-Αποποινικοποίηση των οφειλών του ΟΑΕΕ κατ’ αναλογία με ό,τι ισχύει στα υπόλοιπα Ταμεία ασφάλισης ελεύθερων επαγγελματιών, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για ασφαλιστικές εισφορές.

-Διασφάλιση των θεμελιωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων με διεύρυνση των ορίων και επιμήκυνση των δόσεων που τίθενται ως προϋπόθεση για τη δυνατότητα συμψηφισμού ή παρακράτησης των ποσών οφειλής.

«Η κεφαλαιοποίηση των οφειλών, σε συνδυασμό με την ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης, θα δώσει μια ευκαιρία στους οφειλέτες του Οργανισμού να επανενταχθούν στην “ ασφαλιστική οικογένεια“ και να εφοδιαστούν με τις αναγκαίες ασφαλιστικές ενημερότητες, που θα τους επιτρέψουν να διασώσουν το επιτήδευμά τους», επισήμαναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ.

Στη συνέχεια, οι Δ. Χατζησωκράτης και Φ. Γουργούρη, συνοδευόμενοι από τον Βαγγέλη Ζορκάδη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος και τοπικά στελέχη, περιόδευσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στις συζητήσεις με τους πολίτες τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης του ψηφοδελτίου «Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία» στις ευρωεκλογές, προκειμένου να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη για αλλαγή πολιτικής και να ισχυροποιηθεί στην Ελλάδα η πρόταση προοδευτικής εξόδου από την κρίση με σταθερή ευρωπαϊκή πορεία.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της δημοτικής κίνησης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», όπου συζήτησε με τον υποψήφιο δήμαρχο Σπύρο Κουζινόπουλο και στελέχη της παράταξης για την ιδιαίτερη σημασία των επικείμενων εκλογών για την Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ