2014-05-05 15:56:06
Φωτογραφία για Ηλεία: Γέμισαν οι υπόνομοι βοθρολύματα!
Στη δυσοσμία «πνίγεται» η κεντρική αγορά και όλες οι γειτονιές της Ανδραβίδας με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες της να διαμαρτύρονται ότι στην αποχέτευση των όμβριων υδάτων έχουν γίνει παράνομες συνδέσεις αποχετεύσεων, με αποτέλεσμα τα βοθρολύματα να καταλήγουν στους υπονόμους.

Η δυσοσμία που αναδύεται από τις σχάρες των υπονόμων, είναι ανυπόφορη, «διώχνοντας» τον κόσμο από τα καταστήματα, ενώ ακόμα και στα σπίτια τους οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να ανασάνουν Με ένα πλαστικό κάλυμμα, που έχει τοποθετήσει πάνω στη σχάρα του υπονόμου, προσπαθεί να καταπολεμήσει τη δυσοσμία η κα Κυριακούλα Μάλλιαρη, που λειτουργεί το πρακτορείο του ΚΤΕΛ στην «καρδιά» της Ανδραβίδας.

Μιλώντας μάλιστα στην εφ. «Πατρίς» η κα Μάλλιαρη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να σταθούμε μέσα στο μαγαζί, πόσο μάλλον έξω από αυτό. Προφανώς στην αποχέτευση, που βρίσκεται ακριβώς έξω από την πόρτα του πρακτορείου, πέφτουν λύματα.


Ο κόσμος περιμένει να ταξιδέψει να πάει στη δουλειά του και δεν αντέχει. Κόβω εισιτήρια και φεύγουν πιο πέρα για να αποφύγουν τη δυσοσμία. Έρχεται ο κόσμος να πιει έναν καφέ και σηκώνεται και φεύγει. Πάνω απ’ όλα, τίθεται και θέμα υγείας. Έχω απευθυνθεί κάποιες φορές στους αρμόδιους αλλά δεν έχει γίνει κάτι.

Θα έπρεπε κάποια στιγμή να μαζευτούμε όλα τα μαγαζιά και να δούμε τι θα γίνει με αυτό το θέμα. Προσπαθούμε να σκεπάζουμε τους υπονόμους με πανιά, με πλαστικά για να μην μυρίζει. Κάτι πρέπει να κάνει ο δήμος γιατί δεν μπορούμε ούτε στην πόρτα μας να βγούμε».

Την ίδια ακριβώς κατάσταση μας περιέγραψαν και όλοι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στην κεντρική αγορά της Ανδραβίδας, ένας ακόμα κάτοικος της περιοχής ο κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος λέει: «Ζω στην Αθήνα 55 χρόνια.

Τα τελευταία καλοκαιρία όμως που έρχομαι και μένω εδώ έχω διαπιστώσει ότι στους υπονόμους που έφτιαξε ο αείμνηστος δήμαρχος Βαρβαρέσος για τα όμβρια ύδατα έχουν συνδέσει κάποια σπίτια και κάποια μαγαζιά τις αποχετεύσεις τους και πέφτουν μέσα τα βοθρολύματα.

Ευτυχώς που τις προηγούμενες μέρες έβρεξε γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να σταθούμε εδώ. Στην κεντρική πλατεία, στον δρόμο του Τραγανού, στον πιο πάνω δρόμο, σε όλες τις γειτονιές η κατάσταση είναι απερίγραπτη».

Στάθης Πουλιάσης-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ