2014-05-05 17:40:13
Φωτογραφία για ΜΕ instant replay ΤΑ PLAY OFFS ΤΗΣ Α1!
Τη βοήθεια της τεχνολογίας για συγκεκριμένες φάσεις που χρειάζονται διαλεύκανση θα έχουν οι διαιτητές στα play offs της Α1 Μπάσκετ.

Η τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία του μπάσκετ. Όπως ανακοινώθηκε, στα play offs της Α1 που αρχίζουν την Τρίτη, θα χρησιμοποιείται το instant replay, προκειμένου να υπάρχει «διαλεύκανση» σε συγκεκριμένες φάσεις όπου υπάρχουν αμφιβολίες.

Να θυμίσουμε πως και πέρσι είχε χρησιμοποιηθεί η βοήθεια του βίντεο στην Α1, ενώ κάτι τέτοιο εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στο ΝΒΑ.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει πως «… θα υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής στους τηλεοπτικούς αγώνες του άρθρου 46.12 του Κανονισμού Παιδιάς της FIBA, σύμφωνα με τον οποίο ο Α’ διαιτητής του αγώνα έχει την εξουσία να εγκρίνει και να χρησιμοποιήσει τεχνικό εξοπλισμό, εφόσον είναι διαθέσιμος, για να αποφασίσει προτού υπογράψει το φύλλο αγώνα (περιοριστικά), αν η τελευταία προσπάθεια για καλάθι στο τέλος κάθε περιόδου ή κάθε παράτασης έγινε κατά τη διάρκεια του χρόνου του αγώνα και/ή εάν η προσπάθεια αυτή για καλάθι προσμετράται για 2 ή για 3 πόντους».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ