2014-05-06 01:39:05
Φωτογραφία για Δάνειο 150 εκατ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα προς την Κροατία
Δανειακή σύμβαση που ανέρχεται στο ποσό των 150 εκατ. ευρώ, με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας με την αναπτυξιακή πολιτική της Κροατίας, υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών της χώρας με τον διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Το δάνειο αυτό αποσκοπεί στη στήριξη των προσπαθειών της κυβέρνησης της Κροατίας στην επιτάχυνση της βιώσιμης οικονομικής ανάκαμψης μέσω της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών και την ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Τράπεζας ενέκρινε το δάνειο στις 29 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, το δάνειο υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις σε δύο ευρείες περιοχές.

Ο πρώτος τομέας επικεντρώνεται στις προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης μέσω προσαρμογών με βάση τις δαπάνες στη δημόσια διοίκηση, την υγεία, τις συντάξεις και τους τομείς της κοινωνικής πρόνοιας.

Αυτές οι προσπάθειες θα οδηγήσουν σε βελτιώσεις στη διαχείριση των δημόσιων δαπανών και θα ενισχύσουν τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, με στόχο την επίτευξη μακροοικονομικής σταθερότητας.


Δεύτερον, το δάνειο υποστηρίζει την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα με τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη μείωση της συμμετοχής του κράτους στον τομέα των επιχειρήσεων.

Οι κροατικές αρχές έχουν ήδη λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, τη μείωση των διοικητικών και κανονιστικών εμποδίων για τις επιχειρήσεις, την επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης των κρατικών επιχειρήσεων, καθώς και την ενίσχυση του πλαισίου της καινοτομίας.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ