2014-05-06 13:44:06
Φωτογραφία για Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. διακινητές μεταναστών
Συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Εγνατία Οδό, κοντά στη σήραγγα Δωδώνης, από αστυνομικούς του Α.Τ. Κατσικά, δύο διακινητές, ένας... 22χρονος Έλληνας και ένας 27χρονος υπήκοος Ιράκ, μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Παράλληλα, συνελήφθησαν οκτώ υπήκοοι Συρίας (έξι άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 34 ετών).

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εγνατία Οδό δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, στα οποία, όπως διαπιστώθηκε έπειτα από έλεγχο, οι διακινητές μετέφεραν συνολικά οκτώ μετανάστες, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στο εξωτερικό.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι μετανάστες παρελήφθησαν από τους διακινητές το πρωί της ίδιας ημέρας (05-05-2014) από την Αθήνα, με τελικό προορισμό την Ιταλία, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ έκαστος, ως αμοιβή στους διακινητές.

Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των υπηκόων Συρίας κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ