2014-05-06 16:13:08
Φωτογραφία για Επιστολή ΠΝΟ στον Πρωθυπουργό
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε έκτακτα σήμερα, προκειμένου να εξετάσει και να... λάβει αποφάσεις για την καθ’ όλα αιφνιδιαστική και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε μορφή διαβούλευσης ή έστω και απλή ενημέρωση της ΠΝΟ, για την ενέργεια του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, «φίλτατου» Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος και εντελώς αιφνιδιαστικά, και αβασάνιστα, κατά την χθεσινή συζήτηση του γνωστού ως νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, κατέθεσε εχθές αργά το απόγευμα στην Βουλή, νέες διορθωτικές ρυθμίσεις, για ρυθμίσεις που ίδιος είχε εισαγάγει στο προ μηνός περίπου ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο (Ν. 4254/2014).

Με τις νέες αυτές ρυθμίσεις του ο κ. ΥΝΑ, συνεχίζει την σε βάρος των Ελλήνων ναυτεργατών αντεργατική, ανάλγητη και στην κυριολεξία καταδιωκτική συμπεριφορά και στάση του, και υπείκων προφανώς στις επιταγές της τρόικας και των μνημονίων, προσπαθεί και πάλι και επιδιώκει να καταργήσει και αυτό τούτο το συνταγματικά και με διεθνείς συμβάσεις κατοχυρωμένο δικαίωμα της Ομοσπονδίας μας για διαπραγμάτευση και υπογραφή Συλλογική Συμβάσεων Ναυτικής Εργασίας, με την εισαγωγή νέων μορφών συμβάσεων εργασίας, των επιχειρησιακών συμβάσεων, πρωτόγνωρων για τα δεδομένα της ναυτικής εργασίας τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ναυτεργασία διεθνώς, ΧΩΡΙΣ στην ουσία, πιστεύουμε, να γνωρίζει ή να κατανοεί τις δυσμενέστατες επιπτώσεις τόσο για τους Έλληνες ναυτικούς όσο και για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους Ταμεία, των οποίων τα έσοδα και οι πόροι ευρίσκονται σε άμεση εξάρτηση με τα καθοριζόμενα με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, τις οποίες υπογράφει η Ομοσπονδίας μας
.

Με τον νέο λοιπόν πρωτόγνωρο θεσμό των επιχειρησιακών συμβάσεων ευθέως επιδιώκεται το ξεπούλημα και η κατάργηση όλων των μέχρι σήμερα με αγώνες και θυσίες κατακτηθέντων από δεκαετίες και πλέον δικαιωμάτων των Ελλήνων Ναυτεργατών, αφού τώρα με τις επιχειρούμενες να «περάσουν από την Βουλή», «εν κρυπτώ και εν παραβύστω», νέες ρυθμίσεις, οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, έστω και εάν περιέχουν διαφορικούς (ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ) όρους (sic !).

Ευθέως επιδιώκεται, με τις νέες αυτές ρυθμίσεις η πλήρης η εξάρθρωση της ίδιας της Ομοσπονδίας μας, η οποία εξακολουθεί να αντιστέκεται και να προασπίζει τους Έλληνες Ναυτεργάτες ορθώνοντας το ανάστημα στα κελεύσματα των δανειστών και της τρόικας, και ο κατακερματισμός του συνδικαλιστικού ναυτεργατικού κινήματος με την δημιουργία δεκάδων επιχειρησιακών σωματείων άμεσα εξαρτωμένων από τις επί μέρους εφοπλιστικές εταιρείες.

Και το χειρότερο, και κατάπτυστο για την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ αλλά και του ίδιου του Έλληνα Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης και όλων εκείνων των Βουλευτών, που ενδεχόμενα να υπερψηφίσουν τις νέα ρυθμίσεις, είναι το γεγονός ότι με τις νέες αυτές επιδιώξεις του κ. ΥΝΑ, διαχωρίζονται οι Έλληνες Ναυτεργάτες, σε «καλά παιδιά και κακά παιδιά» , «σε Ομοσπονδιακούς και Επιχειρησιακούς, « σε Εργοδοτικούς και Μη».

Η Διοίκηση της ΠΝΟ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να καταγγείλει πρώτα από όλα, και καταγγέλλει, δημόσια κάθε υπεύθυνο παράγοντα, Κυβερνητικό και Μη, που μεθοδεύει και συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στο νέο αυτό επιδιωκόμενο εγκληματικό ανοσιούργημα σε βάρος των Ελλήνων Ναυτεργατών, και, ταυτόχρονα Καλεί τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου να προβεί στην ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ των επαίσχυντων νέων αυτών ρυθμίσεων.

Ταυτόχρονα καλεί όλους τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων και όλους τους Έλληνες Βουλευτές να μην συμπράξουν, με ανοχή ή και την αποχή τους, από το σε βάρος του κλάδου μας επιχειρούμενο νέο ανοσιούργημα και να ορθώσουν το ανάστημα τους και να καταψηφίσουν την νέα αυτή τροπολογία του κ. ΥΝΑ.

Τα όσα μέχρι σήμερα κύριοι Κυβερνώντες μας έχετε καταργήσει και τα όσα προσπαθείτε να μας καταργήσετε με τις νέες ρυθμίσεις σας, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΡΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΪΚΑ, αλλά είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και προσπάθειας με κόπους και αλμύρα και δεν θα επιτρέψουμε να τα χαρίσετε ή και να τα θυσιάσετε στο βωμό και προς χάριν του όποιου δανειστή και του όποιου μνημονίου.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.

Ο αγώνας μας τώρα αρχίζει και δεν πρόκειται να τον κάμψουν ούτε τρομοκρατίες, ούτε επιτάξεις και ούτε καμία άλλη «κοινωνικοποιημένη» διάταξη.

Καλούνται οι συνάδελφοι Ναυτεργάτες να είναι σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση και να περιμένουν το κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας.

Προς

- Τον κ. Πρωθυπουργό της Χώρας

- Τον κ. Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως

- Τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου

- Τους κ.κ. Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων

- Τους κ.κ. Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

- Τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας

- Τις Ναυτιλιακές Ακτοπλοϊκές Εταιρείες

- Κάθε άλλο αρμόδιο Υπεύθυνο

Κοινοποίηση

- Οργανώσεις Δύναμης ΠΝΟ

- Συναδέλφους Έλληνες Ναυτεργάτες Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ