2014-05-06 19:31:07
Φωτογραφία για «ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΙΣΩ...» ΕΙΠΕ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ 23ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ
«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω. Να μην τον είχα γνωρίσει ούτε εγώ ούτε η αδελφή μου….». Αυτό δήλωσε στους δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η κατηγορούμενη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία και αδελφή της 23χρονης Φαίης Μπλάχα που σύμφωνα με το κατηγορητήριο ξυλοκοπήθηκε αγρίως τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη. Η κατηγορούμενη που κατέθεσε ως πολιτικώς ενάγουσα στο δικαστήριο περιέγραψε στους δικαστές τι συνέβη το μοιραίο εκείνο βράδυ, ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση που είχε με τον σύντροφο της αδελφής της και βασικό κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία.

«Πληροφορήθηκα το πρωί του Σαββάτου το συμβάν. Με πήρε τηλέφωνο ο κατηγορούμενος και μου είπε ότι είναι ανάγκη να με συναντήσει. Βρισκόμουν στο σπίτι μου και δώσαμε ραντεβού. Τον συνάντησα και μου είπε ότι τσακώθηκε εκείνο το βράδυ με την αδελφή μου. Μου είπε ότι τον έπαιρναν τηλέφωνα και του έλεγαν διάφορα και όταν της τα είπε τσακώθηκαν και τη χτύπησε».


Η κατηγορούμενη με δάκρυα στα μάτια παραδέχθηκε ότι έπρεπε να είχε πει την αλήθεια στην αστυνομία από την πρώτη στιγμή, κάτι που δεν έκανε γιατί όπως είπε ο κατηγορούμενος την απείλησε πως θα διέδιδε βίντεο με ερωτική τους συνεύρεση.

«Με πίεσε να πω ψέματα. Φοβόμουν πολύ. Μου ζήτησε να αποκρύψω τον γεγονός ότι  την χτύπησε. Είχα σχέση με τον κατηγορούμενο για περίπου μια εβδομάδα σε διάστημα πριν εκείνος συνάψει σχέση με την αδελφή μου. Στην αρχή η Φαίη δεν γνώριζε για τη σχέση μου με τον Στεφανάκη. Μετά της το είπα γύρω στο Μάρτιο. Νεύριασε και με τους δυο αν και προσπάθησα να της εξηγήσω ότι δεν κινδυνεύει από εμένα».

Η κατηγορούμενη υποστήριξε πως στην κηδεία πήγε με συνοδεία αστυνομικού καθώς είχε απειληθεί με λιντσάρισμα από κατοίκους της περιοχής. Υποστήριξε ακόμα ότι στο μνημόσυνο δεν παρέστη καθώς εργαζόταν σε καλλιστεία σκύλων στη Θεσσαλονίκη και είχε ανάγκη τα χρήματα.

Μετά την κατάθεσή της ενώπιον των δικαστών, η κατηγορούμενη αδελφή του θύματος παραιτήθηκε από την πολιτική αγωγή και δεν ερωτήθηκε από τους συνηγόρους.

Στην κατάθεσή της, η φίλη της 23χρονης υποστήριξε πως όταν πήγε στο νοσοκομείο για να την επισκεφθεί, ήταν πάρα πολύ χτυπημένη, ενώ δήλωσε στους δικαστές ότι ως ηθικό αυτουργό της υπόθεσης θεωρεί την αδελφή του θύματος. «Έπαιρνα την αδελφή της επανειλημμένα και της έλεγα να έρθει στο νοσοκομείο. Εκείνη έλεγε οτι δεν μπορούσε  γιατί είχε πάρει ηρεμιστικά .Μετά από πολλή πίεση ήρθε τελικά την επόμενη μέρα. Γενικά δεν την θέλαμε εκεί. Θεωρούσαμε ότι είναι ο ηθικός αυτουργός στην υπόθεση».

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 27 Μαΐου.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ