2014-05-07 22:03:55
Φωτογραφία για Τώρα για την Πάτρα: Η παράταξή μας δεν κάνει πολιτική με λόγια - Τα έργα που υλοποιήθηκαν επί θητείας Δημαρά
"Η παράταξή μας δεν κάνει πολιτική με λόγια και με λίστες υποσχέσεων, αλλά με έργα, με δουλειά και με σχεδιασμό. Αυτό είναι που τη διαφοροποιεί σαφώς από άλλες δημοτικές παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, με το όπλο της αοριστολογίας.

Σεβόμενοι τους Πατρινούς πολίτες και πιστεύοντας στον ουσιαστικό διάλογο μαζί τους, επενδύοντας στην θέλησή τους να αλλάξουμε την πόλη με έργα με διαφάνεια και αλήθεια, αλλά και στην αγάπη τους για την Πάτρα και στην αποφασιστικότητά τους να μην αφήσουν να ξαναγίνει η πόλη όμηρος κομματικών ή άλλων συμφερόντων που επί χρόνια λυμαίνονταν τον Δήμο, αφήνουμε πίσω μας την γκρίνια των αντιπάλων και την εκστρατεία εντυπωσιασμού στην οποία αναλώνονται, παρουσιάζοντας το έργο μας και την προοπτική μας για την Πάτρα και τους ανθρώπους της.

Παρουσιάζουμε το έργο της Δημοτικής αρχής τα τριάμισι χρόνια που πέρασαν και το όραμά της για την επόμενη πενταετία.


Παρά τις αντίξοες συνθήκες, παρά τα τεράστια χρέη και τις νοσηρότητες που μας κληρονόμησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές που έζησαν την εποχή των παχέων αγελάδων και μας παρέδωσαν άδεια ταμεία, παρά τα μεγάλα προβλήματα και τις τρικλοποδιές του Καλλικράτη, παρά τον τεράστιο πόλεμο που δεχθήκαμε ακόμη και εκ των έσω, από όσους όταν είδα τα δύσκολα εγκατέλειψαν το καράβι και το έσκασαν, εμείς καταφέραμε να κρατήσουμε το Δήμο όρθιο και να παράγουμε έργο και μάλιστα σημαντικό.

Κάναμε πάρα πολλά. Πολύ περισσότερα από αυτά που έκαναν προηγούμενες δημοτικές αρχές, σε περιόδους ευημερίας και όχι οικονομικού «στραγγαλισμού» της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κάναμε πολλά που ο κόσμος θα ακούσει για πρώτη φορά, αλλά τα βλέπει και τα ζει στην καθημερινότητά του.

Με κεντρικό άξονα καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε έργα και μελέτες που χρόνια βάλτωναν, αλλά και να δρομολογήσουμε νέα σημαντικά έργα ώστε να οδηγήσουμε την πόλη σε ένα νέο προσανατολισμό, για να κατακτήσει τη νέα της ταυτότητα. Όσον αφορά στην εικόνα πόλης, προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε τον χαρακτήρα της Βιώσιμης Ανοικτής Πόλης, κάτι που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για μία αναπτυγμένη και φιλική προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον Πάτρα.

Και εκεί κινηθήκαμε σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά την λήψη μέτρων για τη διασφάλιση του πρασίνου, τη δημιουργία ελεύθερων χώρων και την περιφρούρηση του «δημόσιου χώρου», ενώ ο δεύτερος άξονας αφορά στη βιώσιμη κινητικότητα.

ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ:

ΒΑΛΑΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ

Η δημοτική αρχή του Γιάννη Δημαρά ταυτίζεται με δύο έργα που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της Πάτρας. Δύο έργα τα οποία θα ορίσουν το αναπτυξιακό μέλλον της πόλης και τη νέα της ταυτότητα. Μιλώ για τη διάνοιξη της Κανακάρη η οποία θα ολοκληρωθεί το 2015, αλλά και την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Πάτρας, έργο απόλυτα συνυφασμένο με την τουριστική της ανάπτυξη. Και τα δύο αυτά μεγάλα έργα θα αποτελέσουν ξεχωριστές συνεντεύξεις τύπου το ερχόμενο διάστημα. Πέρα όμως από αυτά στη διάρκεια των τριάμισι χρόνων θητείας μας έγιναν τα εξής:

• Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ, ξεκίνησαν και εκτελούνται τα έργα για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της Πάτρας και συγκεκριμένα έργα στις περιοχές Γούβα, Βλατερό και Καβουκάκι.

• Δημιουργήσαμε νέα σχολικά συγκροτήματα και μάλιστα, σε περιοχές της Πάτρας όπου αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα στη σχολική στέγη. Κατασκευάσαμε το 16ο Δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Αγυιάς, αλλά και το Δημοτικό σχολείο των Βραχνεΐκων.

• Δύο μεγάλα έργα για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα αποτελούν και η κατασκευή του Οικοτροφείου για νοητικά πάσχοντες, αλλά και η αποφασιστική συμβολή του Δήμου στην αγορά του κτιρίου που προορίζεται για κέντρο ημερησίας φροντίδας του ΣΟΨΥ.

• Πραγματοποιήσαμε σειρά πεζοδρομήσεων που άλλαξαν την εικόνα της Πάτρας, με βασικότερη αυτή της Ρήγα Φεραίου και της Παντανάσσης. Μάλιστα, σε λίγες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες στο σύνολο της Παντανάσσης και ξεκινούν οι εργασίες στην Ρήγα Φεραίου, στο τμήμα από Γούναρη έως τον Άγιο Ανδρέα. Επίσης, ολοκληρώθηκε το τμήμα της Γεροκωστοπούλου μεταξύ των οδών Κανακάρη και Καραϊσκάκη και ένα τμήμα της Κανάρη. Πεζοδρομήσεις όμως έγιναν ή θα γίνουν το επόμενο διάστημα στην Παρθενάκου, στο υπόλοιπο της Κανάρη και στην πλατεία Βορείου Ηπείρου, που βρίσκεται στη συμβολή της Αγίας Σοφίας με την Κωνσταντινουπόλεως.

• Η Δημοτική αρχή, όμως, δεν ξέχασε και την περιφέρεια, προχωρώντας στην κατασκευή πλατειών κυρίως σε περιοχές πρώην Καποδιστριακών δήμων. Το χαρακτηριστικό των 8 πλατειών που δημιουργήθηκαν, είναι ότι έγιναν με μηδαμινές δαπάνες και αποκλειστικά από συνεργεία του Δήμου. Καμία εργολαβία και καμία περίεργη διαδρομή κονδυλίων. Σε όλο αυτό το διάστημα δημιουργήθηκαν καινούριες πλατείες στην οδό Αυστραλίας, στην οδό Λαχανά, στην περιοχή του Δρεπάνου, η πλατεία Εμπειρίκου στο Κουκούλι και η πλατεία τον Ροϊτίκων. Παράλληλα, έχει ήδη προγραμματιστεί η κατασκευή κι άλλων 10 πλατειών για το επόμενο διάστημα σε ολόκληρο το Δήμο Πατρέων.

• Για τους δημόσιους – κοινόχρηστους χώρους χρηματοδοτήσαμε και συντάξαμε δυναμικό ετήσιο πρόγραμμα, αυστηρά ιεραρχημένων προτεραιοτήτων, απαλλοτρίωσης χώρων σε όλη την έκταση της Πάτρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απαλλοτρίωση της Ρομάντζας, με σκοπό τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της. Αυτό συνέβη με απομάκρυνση των παράνομων και αυθαίρετων κατασκευών, καθαρισμό της περιοχής και συστηματική επιτήρηση των ορίων κατάληψής από επιχειρήσεις εμπορίου και αναψυχής.

• Ολοκληρώσαμε ένα σύνολο μελετών που οι περισσότερες εκπονήθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου, με στόχο ο Δήμος να είναι έτοιμος για την άμεση εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων από το νέο ΕΣΠΑ. Παράλληλα, προετοιμαστήκαμε με την κατάρτιση ολοκληρωμένου προγράμματος καταγραφής των απαιτούμενων μελετών και έργων, τον καθορισμό των προτεραιοτήτων και το ύψος της απαιτούμενης χρηματοδότησης. Σε αυτές τις μελέτες εντάσσονται η ανάπλαση του έλους της Αγυιάς, η ανάπτυξη Δικτύου Ποδηλατοδρόμων, η επέκταση του προαστιακού από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα, η ολοκλήρωση και θεσμοθέτηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, η κατασκευή προσβάσιμου δρόμου για τον Αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης και πολλά άλλα.

• Πολύ δουλειά έγινε και στο πάγιο ζήτημα της συντήρησης και της ανακατασκευής των πεζοδρομίων. Το τμήμα αυτεπιστασίας έργων υποδομής παρέλαβε αιτήματα που αφορούσαν στην αποκατάσταση πεζοδρομίων, από τα οποία τακτοποίησε περίπου το 80%. Και το τονίζω ότι τα συγκεκριμένα έργα έγιναν με συνεργεία του Δήμου και όχι με την πρακτική των εργολάβων που παρατηρούσαμε στο παρελθόν. Οι αποκαταστάσεις των πεζοδρομίων δεν αναφέρονται μόνο σε τοπικές επεμβάσεις αλλά και σε πλήρη κατασκευή πεζοδρομίων, τα οποία βρίσκονται σε σχολεία, παραλιακές οδούς, εκκλησίες, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.

• Αυτή η δημοτική αρχή προχώρησε στη συστηματική και με σχέδιο λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πατρέων στην περιοχή της οδού Κανελλοπούλου στην Έξω Αγυιά, όπου είναι ένα από τα δύο πάρκα στη χώρα μας που λειτουργεί και μάλιστα καθημερινά. Μην λησμονούμε ότι εκεί γίνεται η εκπαίδευση από ειδικούς εκπαιδευτές των περίπου 2.000 μαθητών των σχολείων της Πάτρας.

• Υπεράνθρωπες προσπάθειες έκαναν τα συνεργεία του Δήμου και για τη συντήρηση των δρόμων –κυρίως στην περιφέρεια–, που επί δεκαετίες είχαν αφεθεί στην τύχη τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο το 2013 συνεργεία του Δήμου αποκατέστησαν φθορές σε ασφαλτοστρωμένους οδούς, σε ποσοστό 75% για τα αιτήματα που δέχτηκαν από δημότες και σε ποσοστό 65% στα αιτήματα μέσω πρωτοκόλλου. Η παραγωγή του ασφαλτομίγματος για το έτος 2013 ανέρχεται στους 1.650 τόνους και η συνολική επιφάνεια του οδικού δικτύου που επισκευάστηκε ανέρχεται στα 14.850 τετραγωνικά μέτρα. Επίσης, το αρμόδιο τμήμα συντήρησης δημοπράτησε τρεις εργολαβίες μίσθωσης μηχανημάτων, δύο μελέτες προμήθειας, ενώ εκπονεί και θα δημοπρατήσει στο άμεσο μέλλον 8 εργολαβίες συντήρησης χαλικοστρωμένων και ασφαλτοστρωμένων οδών καθώς και 4 ακόμα μελέτες προμήθειας. Οι αποκαταστάσεις των οδοστρωμάτων δεν αναφέρονται μόνο σε λακκούβες αλλά και σε ολόκληρα τμήματα οδών.

• Συντήρηση όμως πραγματοποιήθηκε και σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, κυρίως στο αγροτικό δίκτυο των πρώην Καποδιστριακών δήμων. Υπολογίζεται ότι η συνολική επιφάνεια του οδικού δικτύου που συντηρήθηκε ανέρχεται στα 200.000 τετραγωνικά μέτρα. Επίσης, έχουν εκτελεστεί εργασίες όπως διανοίξεις, άρσεις κατολισθήσεων στα ορεινά διαμερίσματα, για τις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αιτήματα τοπικών κοινοτήτων για συντήρηση του ορεινού και δασικού οδικού δικτύου.

• Σημαντικό ήταν το έργο μας και στον τομέα του Πρασίνου. Σε αυτό συνέβαλε η δημιουργία του κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στο Παναχαϊκό όπου το επισκέπτονται εκατοντάδες μαθητές, ο πλήρης επανασχεδιασμός του προγράμματος για την περιοδική συντήρηση του πρασίνου εντός πόλης, ενώ υλοποιείται πρόγραμμα νέων φυτεύσεων σε πεζόδρομους και άλλους κοινόχρηστους χώρους. Στα τριάμισι χρόνια που μας πέρασαν συντηρούνται συνεχώς και με ελάχιστα χρήματα τα περιαστικά πάρκα της πόλης (Δασύλλιο, έλος και κάμπινγκ Αγυιάς) και υλοποιείται το πρόγραμμα τοποθέτησης νέων παιχνιδιών στις παιδικές χαρές.

• Ο Καλλικράτης όμως δημιούργησε στην Πάτρα και ανάγκες τμημάτων που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα, όπως το τμήμα Γεωργικής Ανάπτυξης. Το συγκεκριμένο τμήμα ασκεί εποπτεία στους τέσσερις Τ.Ο.Ε.Β της Πάτρας (Γλαύκος, Σαραβάλι, Βούντενη, Χάραδρος). Το Τμήμα διαχειρίστηκε το πρόγραμμα περισυλλογής αδέσποτων ζώων, κατά το οποίο περισυλλέχθηκαν 70 αδέσποτοι σκύλοι στους οποίους έγινε εμβολιασμός, στείρωση, αποπαρασίτωση, ηλεκτρονική σήμανση, και περίθαλψη. Επίσης, το τμήμα συνέταξε ολοκληρωμένη πρόταση δημιουργίας καταφυγίου-κέντρου περίθαλψης αδέσποτων ζώων. Παράλληλα, επιμελήθηκε για την έγκαιρη σύνταξη καταστάσεων κατανομής δικαιούχων κτηνοτρόφων σε Δημοτικούς βοσκότοπους και ασχολήθηκε με θέματα ανάπτυξης και προστασίας της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

ΔΕΥΑΠ:

ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΛΑΝΟ

Η Δημοτική αρχή έριξε από την πρώτη στιγμή το βάρος στο εξορθολογισμό και την εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΠ, παρά τα αρχικά προβλήματα που δημιούργησε η προβληματική λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης των υπολοίπων Καποδιστριακών Δήμων που συνενώθηκαν με την Πάτρα. Αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε η ΔΕΥΑΠ να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία και να έχει επιτελέσει πρωτόγνωρο έργο, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ο απολογισμός της ΔΕΥΑΠ πραγματοποιείται σε τρεις άξονες: τη διαχείριση της Δημοτικής Επιχείρησης, τα έργα αποχέτευσης και τα έργα ύδρευσης.

Διαχείριση

• Για πρώτη φορά από την ίδρυση της, η ΔΕΥΑΠ είχε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

• Έγινε αναδιοργάνωση της Οικονομικής Διαχείρισης, με δημιουργία ξεχωριστού λογαριασμού για το έσοδα από το τέλος του 80%, έτσι ώστε αυτό να κατευθύνεται αποκλειστικά σε έργα και όχι σε λειτουργικές δαπάνες.

• Προχώρησε η νομοθετική ρύθμιση για την δυνατότητα των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης να καταρτίζουν Κοινωνικό τιμολόγιο, έπειτα από εισήγηση της ΔΕΥΑ Πάτρας.

• Εν συνεχεία θεσπίστηκε το Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Αποχέτευση

• Προχωράει η κατασκευή των έργων αποχέτευσης του Ρίου και του Αγίου Βασιλείου, με τις εργασίες να εκτελούνται κανονικά και εντός χρονοδιαγράμματος.

• Αναμένεται η κατασκευή των υπολειπομένων τμημάτων αποχέτευσης των πρώην Δημοτικών Διαμερισμάτων Βραχνεΐκων, Μονοδενδρίου, Ροϊτίκων, Μιντιλογλίου, Οβρυάς, Δεμένικων και Παραλίας.

• Ήδη έχουν κατασκευαστεί 90 χιλιόμετρα αγωγοί λυμάτων και περίπου 4 χιλιόμετρα αγωγοί ομβρίων.

• Συνεχίζεται η μελέτη και η κατασκευή των έργων αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού.

• Ολοκληρώνονται τα εκτελούμενα βασικά έργα αποχέτευσης λυμάτων και όμβριων στις περιοχές Μποζαϊτίκων, Ηρώων Πολυτεχνείου και Ιτεών.

• Συνεχίστηκε η τακτική συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης της πόλης και ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός περίπου 17.800 φρεατίων και ο καθαρισμός περίπου 70 χιλιομέτρων αγωγών.

Ύδρευση

• Δημιουργήθηκε τηλεφωνικό κέντρο αναγγελίας βλαβών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

• Δημοπρατήθηκε το έργο «Κατασκευή Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Πίεσης και Τηλεελέγχου-Τηλεχειρισμού για τον Έλεγχο των Διαρροών στα Δίκτυα Ύδρευσης»., το οποίο θα συμβάλει καθοριστικά στην παρακολούθηση του δικτύου, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΥΑΠ και στη μείωση των διαρροών και βλαβών.

• Μειώθηκε χάρει στις ενέργειες των συνεργείων της Επιχείρησης ο χρόνος αποκατάστασης των βλαβών.

ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΗΜΟΥ-ΑΔΕΠ-ΔΕΥΑΠ

- «Ανάπτυξη ειδικών εφαρμογών διαχείρισης Γεωπληροφοριακών δεδομένων για την παροχή νέων ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους πολίτες του Δήμου Πατρέων» 412.950,00€

- Α) Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας και Β) Ένα Οικοτροφείο – Σ.Υ.Δ. Εννέα Ατομών και Ένα Διαμέρισμα – Σ.Υ.Δ. Τεσσάρων Ατόμων, Για Άτομα με Νοητική Υστέρηση 4.396.259,21€

- Προμήθεια δύο κινητών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Δήμου Πατρέων 492.000,00€

- Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας -Ανάπτυξη και λειτουργία ξενώνων Φιλοξενίας 700.000,00€

- Πρόγραμμα «Εξοικονομώ» Δήμου Ρίου 570.197,58€

- Δημοτικό Σχολείο Βραχνεΐκων 4.400.000,00€

- Μελέτη ΓΠΣ / ΣΧΟΟΑΠ Δημοτικής Ενότητας Μεσσάτιδας του Δήμου Πατρέων 332.707,40€*(205.139,40€)

- Πράξη:«Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου / Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) Δημοτικής Ενότητας Βραχνεΐκων Δήμου Πατρέων» 313,783.03€

- Αγορά και διαμόρφωση κατάλληλου κτιρίου για τη λειτουργία Κέντρου Ημέρας για πενήντα άτομα και δύο Προστατευομένων Διαμερισμάτων των έξι ατόμων για Ψυχικά Πάσχοντες 1.400.000,02€

- Κατασκευή οδού Κανακάρη (Πουκεβίλ – Αγ. Σοφίας) με διανοίξεις στα τμήματα της (Πουκεβίλ-Γκότση & Νόρμαν –Αγ. Σοφίας) 13.361.300,00€

- Πράσινο δώμα στο σχολικό κτίριο του 35ου Δημοτικού του Δήμου Πατρέων 171.512,86€

- Πράσινο δώμα στο σχολικό κτίριο του 15ου – 17ου Δημοτικού του Δήμου Πατρέων 111.568,20€

- Πράσινο δώμα στο σχολικό κτίριο του 11ου Δημοτικού του Δήμου Πατρέων 132.032,01€

- Κατασκευή 16ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Πατρών 4.800.000,00€

- Ολοκληρωμένη παρέμβαση αστικής ανάπτυξης Πάτρας Δήμου Πατρέων 8.297.079,39€

- Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένων στις ανάγκες Τοπικών Αγορών Εργασίας». 10.000,00€

- Εγκαταστάσεις επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων της Περ. Ενότητας Αχαΐας 23.470.000,00€

- Εκσυχρονισμός έργου αναβάθμισης ΧΥΤΑ Πατρών Διαχωρισμού Στραγγιδίων και κατασκευής δικτύου καύσης βιοαερίου 2.300.000,00€

- Κατασκευή ΒΔ τεχνητού αναχώματος στο ΧΥΤΑ Ξερόλακας Πατρών 1.500.000,00€

- Neighborhood Social Planning and Development. Ακρωνύμιο: NebSoc 336.825,00€

- Κατασκευή 12ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών

- Αποχέτευση λυμάτων δημοτικών κοινοτήτων Ρίου και Αγ. Βασιλείου 32.876.030,40€

- Ολοκληρωμένη διαχείριση λυμάτων Δήμου Πατρέων 3.910.170,00€

- Δικτυο ομβρίων υποζώνης 2.1 ΚΑΙ Α4 ΠΑΤΡΑΣ 1.389.118,00€

- Β’ Φάση βασικών έργων λυμάτων Παραλιακής Υποζώνης Α4 5.781.000,00€

- Βασικά Έργα Αποχέτευσης Υποζώνη Α8 15.375.000,00€

- Βασικά Έργα Αποχέτευσης Υποζώνη Α2.1 7.749.000,00€

- Κατασκευή ποδηλατοδρόμου σύνδεσης νέου λιμένα Πατρών με το Ιστορικό Κέντρο της πόλης 91.000,00€

- Εγκατάσταση ενός συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων (bike sharing) με 5 σταθμούς στάθμευσης και 30 ποδήλατα 87.000,00€

- Δημιουργία Πληροφοριακού Συστήματος Κινητικότητας στην Πάτρα 270.000,00€

ΥΠΟΒΛΗΘΕΝΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ

- Μέτρα αναβάθμισης της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας 250.000,00€

- Κατασκευή Οδού Από Είσοδο ΧΥΤΑ Ξερόλακας έως Αρχαιολογικό Χώρο Βούντενης 2.130.000,00€

- Εκπόνηση Μελετών Γεωλογικής Καταλληλότητας (ΜΓΚ) στα πλαίσια εκπονούμενων μελετών πολεοδομικού σχεδιασμού. 301.558,16€

- Αγορά κτιρίου Κωστή Παλαμά 910.000,00€

- Βελτιστοποίηση του συστήματος διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων 448.950,00€

- Ανάπλαση-Αξιοποίηση Camping Έλους Αγυιάς-Διαμόρφωση της Ακτής

- Ανάπλαση-Αξιοποίηση Camping Έλους Αγυιάς-Διαμόρφωση του Έλους

- Ανάπλαση-Αξιοποίηση Camping Έλους Αγυιάς-Διαμόρφωση του Camping

- Διαχείριση οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων 1.162.350,00€"
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ