2014-05-07 22:45:09
Φωτογραφία για Fitch: Η Πορτογαλία έχει ακόμα δρόμο
Η απόφαση της Πορτογαλίας να προχωρήσει σε μια καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης του ΔΝΤ και η επιτυχημένη επιστροφή στις αγορές κεφαλαίου αντανακλά την εμπιστοσύνη στην πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα από το 2011, αναφέρει σε έκθεση της η Fitch.

Ωστόσο, ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ότι αντανακλά ακόμα την μεγάλη ρευστότητα στις αγορές και την αναζήτηση υψηλών αποδόσεων.

Όπως τονίζει δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος να βρεθεί η Πορτογαλία αντιμέτωπη με ένα νέο κύκλο αναταραχής στις αγορές κεφαλαίου.

«Η έλλειψη μιας προαιρετικής γραμμής πίστωσης αποκλείει την Πορτογαλία από την πρόσβαση στο πρόγραμμα OMT της ΕΚΤ, εφόσον χρειαστεί. Το μαξιλάρι ρευστότητας της Πορτογαλίας (9% του ΑΕΠ) και η μείωση του ελλείμματος περιορίζουν σημαντικά το ενδεχόμενο να αναγκαστεί η χώρα βοήθεια από το OMT. Ωστόσο, η Πορτογαλία έχει υψηλές ανάγκες χρηματοδότησης τα επόμενα χρόνια και πιθανά σοκ όπως μια πολιτική κρίση ή μια σειρά δυσμενών αποφάσεων από το συνταγματικό δικαστήριο ενδέχεται να διαταράξουν τις συνθήκες χρηματοδότησης» επισημαίνει η Fitch.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ