2014-05-09 04:19:15
Φωτογραφία για Νομοθετική πρωτοβουλία για αξιοποίηση καταπατημένης δημόσιας περιουσίας
Θέσπιση διατάξεων για την υπό προϋποθέσεις αξιοποίηση της καταπατημένης δημόσιας ακίνητης περιουσίας, προαναγγέλλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή.

Απαντώντας σε αναφορά της Ένωσης Ξενοδόχων του νομού Χανίων με την οποία διατυπώνεται ενδιαφέρον για την αγορά δημοσίων κτημάτων όμορων σε ξενοδοχειακές μονάδες που παρεμβάλλονται μεταξύ παλιού αιγιαλού και παραλίας, η οποία και κατατέθηκε δια του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Βιρβιδάκη, ο κ.Στουρνάρας σημειώνει:

«Για τις εκτάσεις που καταπατώνται, δεν υπάρχουν σε ισχύ διατάξεις για υποβολή αίτησης εξαγοράς από τους αυθαίρετους κατόχους. Ωστόσο, επίκειται σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, βάσει της οποίας θα καταστεί ευκολότερη, αλλά πάντα υπό προϋποθέσεις, η αξιοποίηση της καταπατημένης δημόσιας περιουσίας».

Αναφερόμενος στα δημόσια κτήματα που ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και διαχειρίζονται από το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνει ότι δύνανται εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις να παραχωρηθούν με σκοπό την ίδρυση νέων ξενοδοχειακών εγακταστάσεων ή την άξια λόγου επέκταση υφισταμένων, μετά από έγκριση του ΕΟΤ και πάντως χωρίς να προηγηθεί δημοπρασία.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν την εξαγορά δημοσίου κτήματος από την ΕΤΑΔ ΑΕ, που προήλθε από την συγχώνευση της ΚΕΔ ΑΕ και της ΕΤΑ ΑΕ, και είναι αρμόδια για τη διοίκηση και αξιοποίηση ακινήτων του Δημοσίου αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Πέραν των απαιτούμενων γνωμοδοτήσεων, ωστόσο, θα πρέπει τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης και τη δυνατότητα κατάτμησης του Δημοσίου Κτήματος ώστε να είναι δυνατή η εξαγορά τμήματός του στο πλαίσιο του «Νέου Οικοδομικού Κανονισμού», να επικυρώσουν οι αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ