2014-05-09 21:00:13
Φωτογραφία για ΟΣΕ: Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων
Σε πραγματικό χρόνο θα μπορεί να ενημερώνεται το επιβατικό κοινό για την εξέλιξη των δρομολογίων στους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Πειραιά, της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης καθώς ξεκίνησε η λειτουργία του συστήματος ενημέρωσης επιβατών στους σταθμούς αυτούς.

Το σύστημα περιλαμβάνει οθόνες οι οποίες προβάλλουν ψηφιακό περιεχόμενο προκειμένου να ενημερώνεται το επιβατικό κοινό για το πρόγραμμα των δρομολογίων, αλλά και για άλλα ζητήματα, όπως νέα και ανακοινώσεις του ΟΣΕ.

Ο ΟΣΕ προγραμματίζει ακόμα την εγκατάσταση wifi προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες που χρησιμοποιούν τον σιδηρόδρομο σε πραγματικό χρόνο για τις καθυστερήσεις, από συσκευές GPS - GSM που θα εγκατασταθούν στις αμαξοστοιχίες και θα προβάλλουν τις πληροφορίες στις οθόνες πληροφόρησης επιβατών.

Στην ολοκληρωμένη εφαρμογή τού συστήματος οι επιβάτες θα έχουν, επίσης, την δυνατότητα να λαμβάνουν και την εξέλιξη της πορείας του δρομολογίου που τους ενδιαφέρει σε πραγματικό χρόνο, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, είτε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Με επιτυχία έχει ήδη εκτελεστεί ανάλογο δοκιμαστικό πρόγραμμα.

Οι πληροφορίες θα απεικονίζονται και στην ιστοσελίδα (web site) του ΟΣΕ, με δυνατότητα αναζήτησης των δρομολογίων αμαξοστοιχιών από και προς κάθε σταθμό του σιδηροδρομικού άξονα.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ