2014-05-11 11:12:07
Φωτογραφία για Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
Ενισχύει το προβάδισμα του ο ΣΥΡΙΖΑ όπως δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής». Την ίδια ώρα και η Νέα Δημοκρατία έχει ανακάμψει, με την πόλωση να ωφελεί και τις δύο πλευρές.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Κάπα Research, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει 23% έναντι του 21,7% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν το Ποτάμι 9%, η Χρυσή Αυγή 7,6%, το ΚΚΕ 6,4%, η Ελιά 5,5%, οι ΑΝΕΛ 4,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,1%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,7% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 12,9%.

Όπως προκύπτει από τη νέα έρευνα, έπειτα από ελαφρά κάμψη, το Ποτάμι «φλερτάρει» ξανά με διψήφιο ποσοστό, ενώ όπως φαίνεται οι χαμένοι των εκλογών είναι πιθανότατα οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η ΔΗΜΑΡ.

Το Ποτάμι όπως φαίνεται ωφελήθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και τις αντιπαραθέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τέταρτη θέση και εμφανίζεται ελαφρά ενισχυμένη σε σχέση με τον Απρίλιο, σε ανοδική πορεία παραμένει το ΚΚΕ, ενώ σταθερή είναι η Ελιά.


Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να επικρατεί του Αλέξη Τσίπρα, με 42,5%, έναντι 34%, με τη μεταξύ τους διαφορά να παραμένει αμετάβλητη.

Από όσους δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία (41,9%) δηλώνει ότι το αποφάσισε για να πέσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και μόλις το 22,7% για το πρόγραμμά του και για τις θέσεις που προτείνει. Οσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΝΔ θα το κάνουν για τη σταθερότητα της χώρας (29,2%), το πρόγραμμα και τις θέσεις (25,8%) και γιατί παραδοσιακά ψηφίζουν ΝΔ (17,1%).

Ξεκάθαρο μήνυμα κατά των πρόωρων εκλογών στέλνουν οι ερωτηθέντες, καθώς το 54,6% θέλει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη σημερινή κυβέρνηση, σε αντίθεση με το 38,1% που προτιμά να προχωρήσουμε με πρόωρες εκλογές. Τέλος, οι ερωτηθέντες προτιμούν συμμαχική κυβέρνηση με κορμό από τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά (39,1%), αντί για κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα (36,3%).
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ