2014-05-15 09:59:04
Φωτογραφία για Αποφάσεις δικαστηρίων δικαιώνουν τους ακτιβιστές
Πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τις οργανώσεις, που κάνουν εκστρατείες κατά της παράνομης παγίδευσης πουλιών Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου χαιρετίζει το αποτέλεσμα της τελευταίας δίκης, που ανακοινώθηκε στις 9 Μαΐου του 2014, η οποία για ακόμη μια φορά αθωώνει ένα μέλος της οργάνωσης CABS (Επιτροπή Ενάντια στη Σφαγή των Πουλιών - Committee Against Bird Slaughter), απορρίπτοντας τις κατηγορίες για “παράνομη είσοδο” σε ξένη περιουσία, με σκοπό την διάπραξη ποινικού αδικήματος και την πρόκληση κακόβουλης βλάβης.

Όπως σημειώνει, αυτή είναι η δεύτερη δικαστική απόφαση το τελευταίο διάστημα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, με την οποία αθωώνονται οι ακτιβιστές της οργάνωσης CABS.

“Οι ακτιβιστές, οι οποίοι έρχονται στην Κύπρο, με σκοπό να εμποδίσουν την ανεξέλεγκτη παράνομη παγίδευση πουλιών, συχνά κατηγορούνται άδικα από ύποπτους παγιδευτές ότι εισέρχονται παράνομα σε ιδιωτικές περιουσίες και προκαλούν υλικές ζημιές. Η προηγούμενη υπόθεση ήταν στις 5 Μαρτίου του 2014, όταν το Δικαστήριο απέρριψε παρόμοιες καταγγελίες εναντίον των ακτιβιστών και καταδίκασε τον παγιδευτή σε πρόστιμο 500 ευρώ, για παράνομη κατοχή και χρήση 60 ξόβεργων”, αναφέρει ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος.


Επιπλέον, προσθέτει πως “στην ίδια δικαστική υπόθεση και στο πλαίσιο εξωδικαστικού διακανονισμού οι ακτιβιστές αποζημιώθηκαν με το ποσό των 7 χιλιάδων ευρώ, για την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης που υπέστησαν από τον κατηγορούμενο”.

Στο μεταξύ, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου αναφέρει πως παρόλο που δεν είναι ακτιβιστική οργάνωση, οι δύο οργανώσεις έχουν κοινούς στόχους, δηλαδή τον τερματισμό του τεράστιου προβλήματος της παράνομης παγίδευσης πουλιών.
sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ