2014-05-15 12:13:12
Φωτογραφία για Στόχος της Google η αυτόνομη οδήγηση
Η Google συζητά με διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες τις προοπτικές της αυτόνομης οδήγησης, αναφέρει δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Wall Street Journal. Σκοπός των συζητήσεων είναι να κατασταλάξει ο ιντερνετικός κολοσσός στην πολιτική, που θα εφαρμόσει στο μέλλον σχετικά με τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

«Αυτή τη στιγμή σκεπτόμαστε, πώς θα βάλουμε στην αγορά το ρομποτικό αυτοκίνητο», δήλωσε στην εφημερίδα ο υπεύθυνος του πρότζεκτ «Αυτόνομη Οδήγηση» της Google, Κρις Άρμσον.

Η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας δεν έχει αποφασίσει ακόμη, αν θα εξελίξει ένα δικό της ρομποτικό μοντέλο ή αν θα πουλά το λογισμικό στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο Άρμσον δεν θέλησε ωστόσο να κατονομάσει τις εταιρείες αυτοκινήτων, με τις οποίες συνομιλεί η Google.

Αντίθετα εξέφρασε την άποψη, ότι το αυτόνομο Google Car θα έχει εξελιχθεί σε μία εξαετία πλήρως και θα είναι έτοιμο για μαζική παραγωγή. Αυτό θα σήμαινε μία καθυστέρηση δύο ετών, αφού ο συνιδρυτής της Google, Σεργκέι Μπριν, είχε εκτιμήσει πριν περίπου ενάμιση χρόνο, ότι η χρονιά ορόσημο για την παραγωγή ρομποτικών αυτοκινήτων θα ήταν το 2018.


Το πρόγραμμα Google Car ξεκίνησε το 2009 με αυτόνομα οχήματα, που είναι εξοπλισμένα με πολυάριθμους αισθητήρες και δοκιμάζονται εδώ και χρόνια σε διάφορες αμερικανικές πολιτείες. Ο στόλος των Google Cars έχει καλύψει πάνω από 1,2 εκατ. χιλιόμετρα στο πλαίσιο των δοκιμών του, όμως η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει ακόμη αρκετά αδύνατα σημεία.

Για παράδειγμα, στη βροχή παραδίδει το λογισμικό τον έλεγχο του αυτόνομου οχήματος στον οδηγό για μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ τα Google Cars δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμη σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, όπως π.χ. σε χιονόπτωση.

Πηγή: gazzetta
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΑ (VIDEO)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΚΛΟΓΙΚΑ (VIDEO)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ