2014-05-15 12:11:51
Φωτογραφία για ΕΚΛΟΓΙΚΑ (VIDEO)
Βενιζέλος: Ψηφίστε μας για να μην αποσταθεροποιήσετε τη χώρα

Στο δίλημμα που έχει θέσει εν όψει των επικείμενων εκλογών, και κυρίως των ευρωεκλογών, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτική του συνέντευξη που μεταδόθηκε την Πέμπτη. Διεμήνυσε, επίσης, ότι τη σταθερότητα ή την αστάθεια της χώρας την αποφασίζει ο λαός. «Οι πολίτες καλούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η ψήφος τους θα ερμηνευτεί πολιτικά. Λέμε ''ψηφίστε μας'' για να μην αποσταθεροποιήσετε τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο STAR, σημειώνοντας ότι εάν υπάρξει αρνητικό αποτέλεσμα όλα τα κόμματα πρέπει να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.

«Εναποθέτω την ευθύνη για τον τόπο στον ελληνικό λαό» επισήμανε, επαναλαμβάνοντας πως το δίλημμα που θέτει δεν είναι άλλο από το δίλημμα που θα θέσουν άλλοι το βράδυ των εκλογών. «Λέμε με εντιμότητα αυτό που υπάρχει ως θέμα» ανέφερε. Εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι καλό, καθώς οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση. 


Αναφερόμενος στη δήλωσή του ότι την επομένη των εκλογών θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα πάει στον Κάρολο Παπούλια «σε κάθε περίπτωση» προκειμένου να τεθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «η αποτύπωση της κατάστασης».

«Θέλουμε να έχουμε την ευρύτερη συμμετοχή στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνεργασίας σε όλα» πρόσθεσε. Τόνισε, επίσης, σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος θα αναλάβει το βάρος. «Δεν πρόκειται να κρυφτώ από τις ευθύνες μου» επισήμανε. 

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χωρίς εμάς, το προοδευτικό πρόσημο, δεν θα υπήρχε τίποτα». «Πρέπει να ξαναενώσουμε το έθνος, το έθνος δεν πορεύεται έτσι» συμπλήρωσε. «Διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο για να γλιτώσουμε από την απόλυτη καταστροφή» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πιάνουν όλοι τα κάρβουνα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διέψευσε το δημοσίευμα των Financial Times για τις Κάννες, ενώ αναφερόμενος στην πρόταση του Γ. Παπανδρέου για το δημοψήφισμα επανέλαβε ότι δεν είχε ενημερωθεί, αλλά αντέδρασε με τρόπο ώστε να μην πληγεί η χώρα. «Δεν άφησα να γίνει το δημοψήφισμα» πρόσθεσε. Χαρακτήρισε, επίσης, «αστειότητα» την αναφορά ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο επέβαλε εκλογές στη χώρα.

Ως προς τις σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τον σέβεται ως πρώην πρωθυπουργό της χώρας, επαναλαμβάνοντας ότι είναι εν ενεργεία βουλευτής και η κυβέρνηση στηρίζεται στην ψήφο του. «Ο πρώτος που έχει ενδιαφέρον να ολοκληρωθεί η προσπάθεια της χώρας είναι ο Γ.Παπανδρέου» συνέχισε. Είπε, επίσης, ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει με τον Αντώνη Σαμαρά από τον Ιούνιο του 2011 τον σχηματισμό κυβέρνησης με άλλον πρωθυπουργό.

Μητσοτάκης: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν αλλάζει τη δεδηλωμένη

Την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα ακόμη και στην περίπτωση που η Ν.Δ. και η ''Ελιά'' δεν λάβουν υψηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές, σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης δεν αλλάζει τη δεδηλωμένη στη Βουλή, εξέφρασε την Πέμπτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος εξέφρασε τη διαφωνία του για αλλαγή του ονόματος της Ν.Δ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στο δίλημμα Βενιζέλου, ο Κυρ.Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι «η μόνη χώρα στην Ευρώπη η οποία συνδέει το όποιο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών για την ''Ελιά'' με εγχώριες πολιτικές εξελίξεις» και επισήμανε: «Η συζήτηση υπονομεύει ακριβώς τη σταθερότητα που θέλουμε όλοι να διασφαλίσουμε». «Η κυβέρνηση έχει αντέξει και πρέπει να αντέξει και μετά τις εκλογές», συμπλήρωσε και παρατήρησε πως όλες οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν πως οι πολίτες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε εναντίον της μετονομασίας της «Νέας Δημοκρατίας» σε «Νέα Ελλάδα», σημειώνοντας πως το όνομα της Ν.Δ. έχει ιστορία δεκαετιών στον ελληνικό πολιτικό στίβο και χαρακτηρίζοντας «πολύ παλιό» το «Νέα Ελλάδα».

Στ.Θεοδωράκης: Το ''Ποτάμι'' θα συνεργαστεί με όποιον προτείνει λύσεις

Το ''Ποτάμι'' θα συνεργαστεί με όποιον προτείνει λύσεις, σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επαναλαμβάνοντας ότι «στο DNA των ανθρώπων του Ποταμιού είναι η συνεργασία». Μιλώντας στην ΝΕΡΙΤ, ο ίδιος επανέλαβε ότι στόχος της προσπάθειάς του είναι να πάρει την 3η θέση στις Ευρωεκλογές, ώστε το ''Ποτάμι'' «να πλασάρει τη λογική της συναπόφασης». «Θέλουμε να πάρουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό, γιατί με ένα 5% δεν μπορείς να επηρεάσεις» σημείωσε.

Παράλληλα, εξέφρασε φόβους ότι πολλοί αναποφάσιστοι θα προτιμήσουν την αποχή, για αυτό και χαρακτήρισε σκόπιμη την απόφαση της κυβέρνησης να γίνουν τη δεύτερη Κυριακή οι ευρωεκλογές. «Οι ευρωεκλογές έπρεπε να γίνουν την πρώτη Κυριακή. Με φοβίζει ότι στην δεύτερη Κυριακή θα πάνε οι αποφασισμένοι. Οι κομματικοί στρατοί και ο απλός αναποφάσιστος ψηφοφόρος θα προτιμήσει την αποχή» τόνισε.

Σχετικά με τα διλήμματα των εκλογών, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε αστεία τα διλήμματα που θέτουν τόσο οι Σαμαράς-Βενιζέλος, όσο και ο Αλ.Τσίπρας, σημειώνοντας ότι σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν έχει τεθεί θέμα κυβερνητικής σταθερότητας, ανάλογα με το αποτέλεσμα.

«Να φύγει ο Βενιζέλος να πάει πού; Πιστεύει κανείς ότι αν αποχωρήσει από την κυβέρνηση και γίνουν εκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν μαζικά ΠΑΣΟΚ;» αναρωτήθηκε. Ζήτησε μάλιστα από τους πολίτες να θυμώσουν με αυτούς που θέτουν διλήμματα και τους «καλούν μονίμως να ψηφίσουν για κάτι άλλο».

Σχετικά με την ψήφο διαμαρτυρίας, ζήτησε από τους πολίτες να ψηφίσουν δημιουργικά και να μην στραφούν σε κόμματα όπως την Χρυσή Αυγή. «Η ψήφος δεν είναι επιτραπέζιο παιχνίδι να κάνουμε πλάκα. Μια τέτοια λογική εκθέτει τη χώρα» εξήγησε. Μάλιστα, ζήτησε να ξεκαθαρίσει δικαστικά το θέμα της Χρυσής Αυγής, ενώ τάχθηκε στο πλευρό του Μ. Γλέζου στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής: «Τα κόμματα δεν αποφασίζουν για την ενοχή ή μη άλλων κομμάτων. Η δικαιοσύνη θα απαντήσει».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ