2014-05-17 11:10:57
Φωτογραφία για ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σφοδρή επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως «χυδαιολογεί» σε βάρος της κυβέρνησης και «κάνει μόνη της» εξωτερική πολιτική. Μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA, είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τη Ρωσία χωρίς να συνεννοηθεί με το υπουργείο εξωτερικών και την κυβέρνηση προσθέτοντας μάλιστα πως «αυτά» γίνονται μόνο στη Συρία.

Ο κ. Βενιζέλος, είπε πως στο ΣΥΡΙΖΑ έχει οικοδομήσει μια δημαγωγία «που έχει φτάσει στο ταβάνι» πάνω στις πλάτες της κυβέρνησης και εκτίμησε πως τώρα, «υπάρχει εκνευρισμός» και λένε «ρίξε όλα τα κάρβουνα στη μηχανή» επειδή «η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο».

Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ «όχημα διαμαρτυρίας» το οποίο ψηφίζουν σε μεγάλο βαθμό άνθρωποι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. «Τους λέμε να το ξανασκεφτούνε. Αυτό που ψάχνουν θα το βρουν από τον ασφαλή τρόπο που τους έχουμε πει εμείς, με ειλικρίνεια».


Χαρακτήρισε «άδικους» και «ανακριβείς» τους ισχυρισμούς ότι η Ν.Δ. τα έχει πετύχει όλα μόνη της και αναφέρθηκε στη «μεγάλη στροφή» της Ν.Δ. σε κόμμα ευθύνης μετά την αντιμνημονιακή φάση.

Σκληρή κριτική άσκησε ο κ. Βενιζέλος και κατά της ΔΗΜΑΡ, πως «πάει να πάρει τα ψίχουλα του ΠΑΣΟΚ», υιοθετώντας και ενθαρρύνοντας «τυχοδιωκτικές συμπεριφορές». Κατηγόρησε μάλιστα τη  ΔΗΜΑΡ πως γίνεται «μηχανισμός εκλογικής στήριξης ανθρώπων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ που φεύγει, αλλά αδυνατεί να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ του σήμερα».

Ξέρουμε ποιοι πρόδωσαν τον Παπανδρέου

"Ξέρουμε ποια πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πρόδωσαν τον Παπανδρέου" τόνισε ο κ. Βενιζέλος  "Χάσαμε 25 βουλευτές. Είναι άνθρωποι του στενού κύκλου του Παπανδρέου. Δεν είναι δικοί μου. Εγώ στήριξα με τεράστιο κόστος τον Παπανδρέου", ανέφερε.

Μάλιστα αναφερόμενος σε συγκεκριμένα στελέχη είπε ότι: "Ο Καστανίδης, η Κατσέλη κατεψήφισαν και πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ. Πριν από αυτούς Βουδούρης, Κουρουπλής, Σακοράφα, Παπαχρήστος. Έλεος με αυτά, τέρμα" τόνισε.

Για τις Κάννες είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε τις αποφάσεις και διάλεξε πρωθυπουργό.

Πάντως, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Χ. Καστανίδης σε συνέντευξή του στην Realnews: "Το λάθος του Παπανδρέου ήταν ότι άργησε να πάρει την απόφαση για το δημοψήφισμα. Και όταν την πήρε, υπέκυψε στον εκβιασμό μιας μικρής μερίδας των βουλευτών του που ανερυθρίαστα απαίτησαν να αποχωρήσει, για να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης".

Επίσης, ο Πίτερ Σπίγκελ, επικεφαλής του γραφείου των Financial Times στις Βρυξέλλες, δηλώνει στη Realnews: "H Ελλάδα δεν ελέγχει πλέον την Ελλάδα. Την ελέγχουν η Φρανκφούρτη, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο”.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ