2014-05-18 17:37:06
Φωτογραφία για Απομακρύνονται οι Κινέζοι από το Βιετνάμ μετά τις αιματηρές ταραχές
Περισσότεροι από 3.000 Κινέζοι έχουν εγκαταλείψει το Βιετνάμ μετά τις αιματηρές αντικινεζικές ταραχές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα, ενώ παράλληλα το Πεκίνο έχει στείλει πέντε πλοία προκειμένου να απομακρύνει περισσότερους κινέζους πολίτες όπως μεταδίδει το κινεζικό κρατικό πρακτορείο Xinhua.

Δεκαέξι κινέζοι πολίτες που τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τα επεισόδια απομακρύνθηκαν από το Βιετνάμ τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου με πτήση που μίσθωσαν οι κινεζικές Αρχές, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν μετά την εγκατάσταση από την Κίνα εξέδρας άντλησης πετρελαίου σε διαφιλονικούμενη περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας, την οποία διεκδικεί το Βιετνάμ. Το σημείο όπου θα κατασκευαστεί η εξέδρα είναι μόλις 240 χιλιόμετρα από τις ακτές του Βιετνάμ.

Δύο Κινέζοι έχουν σκοτωθεί στις ταραχές και περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί λόγω των πολυήμερων ταραχών. Από την πλευρά του, το Βιετνάμ ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε πολλές μεγάλες πόλεις προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω ταραχές.

Στόχοι των διαδηλωτών είναι βιομηχανικά πάρκα όπου πιστεύεται πως δραστηριοποιούνται κινεζικά συμφέροντα. Όμως πολλές από τις μονάδες που έχουν πυρποληθεί ή λεηλατηθεί ανήκουν σε εταιρείες άλλων ασιατικών χωρών.

Το Πεκίνο έχει στείλει 80 πλοία περιλαμβανομένων πολεμικών για να προστατεύσουν την εξέδρα.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τι ψήφισε ο Σάκης Ρουβάς; [photo]
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τι ψήφισε ο Σάκης Ρουβάς; [photo]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ