2014-05-19 08:27:18
Φωτογραφία για Αχαΐα: Χάλκινο Μετάλλιο για το Λύκειο Καλαβρύτων στο GrandPrix ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ-2014
Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 10 Μαΐου, ο αγώνας επιστημονικού και τεχνολογικού πολιτισμού – GrandPrix ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ_2014, με τη συνεργασία των Σχολικών Συμβούλων ΠΕ04 και δομών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (ΕΚΦΕ, ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΚΕΣΥΠ, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση).

Ο αγώνας έγινε σε δύο φάσεις, ενδοσχολικός με τη συμμετοχή πλέον των 1000 μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και τελικός, στο σχολικό συγκρότητμα 1ο-6ο Γυμνάσιο Πατρών, με τη συμμετοχή τριμελών ομάδων από 26 Γυμνάσια και 21 Λύκεια.

Επιδίωξη του αγώνα ήταν μέσω του περιεχομένου και της δομής των ερωτήσεων να αναδειχθεί η αξία της κουλτούρας των Φυσικών Επιστημών, να καλλιεργηθεί η ικανότητα συνεργασίας και η άμιλλα μεταξύ των μαθητών.

Στους μαθητές τέθηκαν ερωτήσεις για την οικολογία, για τις τελευταίες επιστημονικές κατακτήσεις της βιολογίας, για τις τεχνολογίες αιχμής που εμπνέονται από τη βιολογική γνώση και για τον τρόπο ζωής που προάγει την υγεία.


Παρευρέθησαν και απένειμαν τα μετάλλια οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ04 καθώς και η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας η οποία παρείχε αμέριστη στήριξη στην όλη διοργάνωση των αγώνων.

Νικητές ήταν ΟΛΟΙ, τα μετάλλια όπως κατέκτησαν:

ΓΥΜΝΑΣΙΑ3ο Γυμνάσιο Αιγίου, ΧΡΥΣΟ4ο Γυμνάσιο Πατρών, ΑΡΓΥΡΟΠρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών, ΧΑΛΚΙΝΟΛΥΚΕΙΑ5ο Γενικό Λύκειο Πατρών, ΧΡΥΣΟ1ο Γενικό Λύκειο Πατρών, ΑΡΓΥΡΟΓενικό Λύκειο Καλαβρύτων, ΧΑΛΚΙΝΟΤο ΓΕΛ Καλαβρύτων εκπροσωπήθηκε στο συγκεκριμένο διαγωνισμό από την τριμελή ομάδα, που συγκρότησαν οι μαθητές της Β' Λυκείου:

Κοσμόπουλος Δημήτριος του Παναγιώτη,Παπαγεωργίου Ευθύμιος του Θεοφάνη καιΠαπαδοπούλου Χριστίνα του Βασιλείου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ