2014-05-20 04:18:05
Φωτογραφία για Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας μίλησε για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών
Τη Δευτερα 19 Μαΐου ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρήστος Μαχαίρας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη Για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών

«Η ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία είναι εξαιρετικά ικανοποιημένη από τα χθεσινά αποτελέσματα και αυτό όχι  από διάθεση μικροκομματικής εκμετάλλευσης, αλλά για κάτι πολύ σημαντικότερο: αυτό που προέκυψε είναι πως οι πολίτες, σε μεγάλο βαθμό, στήριξαν την ακηδεμόνευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση και επέλεξαν πρόσωπα που κινούνται πέρα από τη λογική των κομματικών εξουσιοδοτήσεων. Η ΔΗΜΑΡ έχει την αντίληψη ότι συνέβαλε στην ανάδειξη προσώπων που έχουν γνώση, ήθος και ικανότητες και δεν μιλώ μόνο για Καμίνη-Μπουτάρη. Προφανώς αναφέρομαι και σε αυτούς, αλλά και στον κ. Ιωακειμίδη στη Νίκαια, τον κ. Παπαδόπουλο στη Θέρμη που εξελέγησαν και οι δύο με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ από τον α’ γύρο, αλλά και στη σημαντικότατη εκλογική καταγραφή αυτοδιοικητικών σχημάτων και υποψήφιων περιφερειαρχών που η ΔΗΜΑΡ.»


Για την υποψηφιότητα Γιαννακάκη στην Περιφέρεια Αττικής

«Παίρνουμε το μήνυμα από αυτό το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα. Η Μαρία Γιαννακάκη έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, αλλά το κόμμα μας άργησε να καταθέσει την υποψηφιότητά της. Είχε πρόβλημα αναγνωρισιμότητας, έτρεξε, έκανε ό,τι μπορούσε και έβαλε με την παρουσία της παρακαταθήκη για το μέλλον.»

Για το δίλημμα των εκλογών

«Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, αυτοπαγιδεύτηκαν στη δημοψηφισματική λογική που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και στο πλασματικό δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο που ισοπεδώνει όλες τις αποχρώσεις και τις ενδιάμεσες στάσεις όρθωσε ένα εξίσου παραπλανητικό δίλημμα, το «σταθερότητα ή περιπέτεια».

Το αποτέλεσμα του Λεκανοπεδίου της Αττικής πρέπει να διαβαστεί  και με αυτόν τον  τρόπο, υπό την έννοια δηλαδή του ακραία πολωτικού κλίματος,  αλλά στην περιφέρεια χιλιάδες πολίτες απεγκλωβίστηκαν από τη λογική του ασφυκτικού αυτού διλήμματος που στήνεται με ευθύνη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.»

Για το ενδεχόμενο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

«Η ΔΗΜΑΡ λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία προοδευτική κυβερνητική λύση χωρίς αυτήν. Και προοδευτική λύση για εμάς σημαίνει προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα, με προγραμματικές συμπτώσεις, αλλά και ένα επιπλέον στοιχείο: την ύπαρξη ρητών δεσμεύσεων ότι αυτό θα τηρηθεί.

Ας μην έρθει (ο Σαμαράς να μας πει να γυρίσουμε στην κυβέρνηση). Δεν επιστρέφουμε. Εμείς συναρτούμε οποιαδήποτε προγραμματική συμφωνία με τα μέτρα που λαμβάνονται. Ήδη έχουν ληφθεί νέα μέτρα, επαχθή με το πολυνομοσχέδιο για μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που χειμάζονται  ενώ άλλα προαναγγέλλονται με το μεσοπρόθεσμο. Όλη αυτή η αρνητική δυναμική που μεταφέρουν θα μας οδηγήσουν σε αναγκαστική πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα στο 2014.

Ερ. Άρα θα συνεργαστείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Όπως κάνω αυτήν την κριτική στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ , έτσι θα κάνω κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει να μετεωρίζεται ανάμεσα σε ρεαλιστικές λύσεις, ανεδαφικούς δογματισμούς και αριστερούς λαϊκισμούς που αφορούν ακόμα και το νόμισμα της χώρας. Αν με ρωτάτε λοιπόν, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυτή τη στιγμή περιθώριο για προγραμματικές συμπτώσεις. Και το επαναλαμβάνω: εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες εταίροι ή μπαλαντέρ. Προοδευτική λύση δεν σημαίνει ούτε το ανεδαφικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε το συντηρητικό πρόγραμμα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Σημαίνει ένα νέο σχέδιο για τη χώρα που θα ανακουφίσει τους πολίτες στη βάση κοινών προοδευτικών επιλογών.»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ