2014-05-20 20:28:49
Φωτογραφία για Μάχη στη Δυτική Αχαΐα για τα περί αγοράς ψήφων - Τι απαντά η παράταξη Γκοτσούλια στις καταγγελίες Νικολάου
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του υποψηφίου Δημάρχου Κάτω Αχαΐας, Χρήστου Νικολάου, αναφέρονται τα παρακάτω: "Στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας της 18ης Μαΐου 2014, όλη η Δυτική Αχαΐα βίωσε στιγμές εφιαλτικού πολιτικού παρασκηνίου που μόνο με τις εποχές του αδίστακτου παρακράτους μπορούν να συγκριθούν.

Ο ξεπεσμός των πολιτικών αντιπάλων, οι οποίοι δεν σεβάστηκαν και απεναντίας επιχείρησαν να πληγώσουν την Δημοκρατία και να φιμώσουν τη φωνή της πλειοψηφίας των πολιτών, σφραγίστηκε από την άκρως προκλητική και σε πρωτοφανή βαθμό εξαγορά συνειδήσεων η οποία έλαβε χώρα σε δημόσια θέα, προκαλώντας «παγωμάρα» και «έκπληξη» σε κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Αγροτικά οχήματα ακολουθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας τα προκαθορισμένα δρομολόγια από και προς τα εκλογικά τμήματα μεταφέροντας σε… ασφυκτικά γεμάτες καρότσες τους «πωλητές ψήφων».

Τα χρηματικά ποσά και δη τα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ άλλαζαν χέρια με αστραπιαίες κινήσεις μέχρι το αγροτικό να φύγει για το επόμενο δρομολόγιο με τους επόμενους εξαγορασμένους ψήφους.


Οι καταγγελίες για τεράστια χρηματικά ποσά τα οποία κατατίθεντο από την παραμονή των εκλογών σε πολυμελείς οικογένειες προκειμένου να κατευθυνθούν οι ψήφοι των μελών κατά τω δοκούν, είναι αμέτρητες.

Η τοπική κοινωνία βοά και αισθάνεται βαριά την οσμή της παρακμής των πολιτικών αντιπάλων οι οποίοι προσπάθησαν με αυτές τις πρακτικές να καλύψουν το κενό που τους χώριζε από τον εκλογικό καταποντισμό που τους περίμενε και να κρύψουν την πολιτική τους ανυπαρξία και την έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη και το «αύριο» του Δήμου μας.

Όμως η «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου ξεκαθαρίζουν πως αυτή η λογική και το πισωγύρισμα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε τον Δήμο μας και το μέλλον των παιδιών μας για τα 50ευρα από τα οποία γέμισε η Κ. Αχαΐα. Έχουμε χρέος να σταθούμε απέναντι και να καταδικάσουμε τους εμπνευστές αυτής της τακτικής. Να τους κλείσουμε στο χρονοντούλαπο του χτες, για να προχωρήσουμε μπροστά.

Με αληθινό όραμα για τον τόπο μας, με χειροπιαστό σχέδιο ανάπτυξης, που θα δώσει στον καθένα ξεχωριστά αλλά και σε όλους μαζί σαν κοινωνικό σύνολο, τη δυνατότητα να ζήσουμε όπως πραγματικά αξίζουμε!"

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΚΟΤΣΟΥΛΙΑ

Την καταγγελία του δημοτικού συνδυασμού «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών» και του επικεφαλής της Χρήστου Νικολάου, σχολίασε με ανακοίνωση της η «Ενωτική Πρωτοβουλία Δυμαίων – Νέοι Ορίζοντες», Διονύση Γκοτσούλια.

«Για μία ακόμα φορά η παράταξη του Χρήστου Νικολάου, λίγες ώρες μετά την ήττα που γνώρισε στον α’ γύρο των εκλογών καταφεύγει στην τακτική των αόρατων καταγγελιών και των σκιώδη κατηγοριών, χωρίς στην ουσία να κατονομάζει κανέναν. Παρουσιάζουν το Μαύρο …..Άσπρο. Λέει για ακόμα μία φορά πολλά, χωρίς να λέει τίποτα, τακτική που ακολουθεί εδώ και δυο ημέρες προσπαθώντας με κάθε μέσο να πολώσει το κλίμα που είναι και ο μοναδικός σκοπός , καθώς αγνοεί τα προβλήματα των πολιτών.

Το πολιτικό παρασκήνιο δεν αφορά τον δικό μας συνδυασμό. Το παρασκήνιο και οι συζητήσεις κάτω από το τραπέζι είναι γνωστό ότι «σταύρωσαν» από την αρχή του προεκλογικού αγώνα το δικό σας ψηφοδέλτιο κ. Νικολάου και αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας την ημέρα της κρίσης, την ημέρα των εκλογών «σταύρωσε» εμάς, τιμώντας μας με την ψήφο του. Οι καρότσες, τα αγροτικά οχήματα και οι ομάδες για τις οποίες με τόση απαξίωση μιλάτε - χωρίς πάλι να κατονομάζετε - είναι μία τακτική η οποία, είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία, ότι ακολουθείται κυρίως από άτομα του δικού σας συνδυασμού. Αν κάποιος, λοιπόν, θα μπορούσε να προχωρήσει σε μία τακτική χρηματισμού, όπως καταγγέλλετε, ήταν ο δικός σας συνδυασμός και όχι ο δικός μας. Εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με καμία κοινωνική ομάδα όποια χαρακτηριστικά και αν έχει αυτή.

Δεν απαξιώνουμε και επ’ ουδενί δεν χρηματίζουμε. Είμαστε με όλες τις κοινωνικές ομάδες του τόπου μαζί γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σύνθεση των δυνάμεων της κάθε μιας μπορεί να συντελέσει στην πρόοδο και την ευημερία αυτού του τόπου. Αυτή άλλωστε είναι και η πρωτοβουλία που πήραμε για να οδηγήσουμε τον τόπο από κοινού σε ένα καλύτερο μέλλον και αυτό είναι το μήνυμα του συνδυασμού μας.

Μήνυμα που τηρήσαμε έμπρακτα καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και θα συνεχίσουμε να τηρούμε ακόμα και μετά τις εκλογές. Όλα τα άλλα είναι για τη δημιουργία εντυπώσεων. Η ουσία, όμως, θα μετρήσει και αυτή την Κυριακή. Στο τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης που θα οδηγήσει τον τόπο μπροστά».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ