2014-05-21 00:27:04
Φωτογραφία για Παπαδημούλης: Ανατροπή στην Ελλάδα, σημείο καμπής για την Ευρώπη
Η κρισιμότητα των Ευρωεκλογών της Κυριακής δεν χρειάζεται απόδειξη. Δεν υπάρχει ούτε χώρος, ούτε χρόνος για αδιαφορία και εφησυχασμό. Η κάλπη των Ευρωεκλογών περιμένουμε να δώσει ένα ισχυρό και ηχηρό πολιτικό μήνυμα. Περιμένουμε να εκφραστεί με αποφασιστικότητα η φωνή των πολιτών για «στοπ» στην ύφεση, την ακραία λιτότητα, την υπερφορολόγηση, την κοινωνική εξαθλίωση. Περιμένουμε να εκφραστεί το πολιτικό μήνυμα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, και να γίνει απαρχή θετικών εξελίξεων για την χώρα μας, αλλά και πανευρωπαϊκά.

Το οικονομικό μοντέλο που ακολουθείται στην Ε.Ε, με την κυριαρχία και καθοδήγηση της  Γερμανίας, αποδυναμώνει την Ευρώπη, δημιουργεί μεγάλες οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες, περιθωριοποιεί και εξαθλιώνει ολοένα και περισσότερους, ολοένα και περισσότερο. Στη χώρα μας, τη στιγμή που η κρίση πλήττει βαριά, ευρέα κοινωνικά στρώματα, οι μνημονιακές κυβερνήσεις του «ναι σε όλα» έχουν για μοναδική έγνοια τη σωτηρία των διαπλεκόμενων τραπεζιτών και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, σε βάρος των πολλών και αδύνατων
. Η απαίτηση να εκφραστεί το μήνυμα «δεν πάει άλλο» είναι πιο επείγουσα από ποτέ. Η δημοκρατική ανατροπή της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, καθώς και το μήνυμα προς την Ευρώπη για αλλαγή πλεύσης προς την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, είναι ζητούμενα ώριμα και αναγκαία.

Πέρα από τα άμεσα πολιτικά μηνύματα, ο αγώνας για την Ευρώπη της συνοχής και του κοινωνικού κράτους, της δημοκρατίας, της προοδευτικής ανάπτυξης με οικολογικό πρόσημο, της κοινωνικής προκοπής, των δικαιωμάτων, είναι μαραθώνιος, όχι κούρσα εκατό μέτρων. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποκτά όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα στα μεγάλα θέματα της ηπείρου μας. Οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας και τα συμφέροντά της είναι μια βαρύνουσα επιλογή. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά πρωτοστατούν στη μάχη για μια Ευρώπη χτισμένη γύρω από τους πολίτες της. Είναι οι μόνες πολιτικές δυνάμεις που, με παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα, θέτουν το ζήτημα μίας διακριτής ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, ειδικά στο πρόβλημα της Ουκρανίας. Είναι οι μόνες δυνάμεις που ζητούν διάλογο, συνεννόηση και να δοθεί ο λόγος στους ίδιους τους Ουκρανούς, απορρίπτοντας λογικές ψυχρού πολέμου και επιδιώξεις για διαμελισμό και αλλαγή συνόρων. Οι θέσεις αυτές είναι ιδιαίτερα βαρύνουσες και για τα εθνικά μας ζητήματα.

Η αναμενόμενη σημαντική άνοδος της δύναμης της ευρωπαϊκής Αριστεράς συνολικά και ο πολλαπλασιασμός της εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα σημάνει και την απαρχή της αλλαγής στους συσχετισμούς δύναμης στην Ευρώπη, υπέρ των δυνάμεων που είναι πιο κοντά στους απλούς πολίτες και τους πιο αδύνατους, πιο κοντά στις δοκιμαζόμενες χώρες του Νότου. Το πλούσιο «φύλλο αγώνα» των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι από τα ισχυρά μας όπλα σ’ αυτή την μάχη με τα πολλά και σημαντικά διακυβεύματα. Απέναντι στους Νεοφιλελεύθερους, αλλά απέναντι και στους Ευρωσκεπτικιστές, εκπροσωπούμε τις δυνάμεις που θέλουν μια ενισχυμένη, χειραφετημένη Ευρώπη με κοινωνικό πρόσωπο και ισόρροπη ανάπτυξη για όλους.

Προσωπικά, αποδέχθηκα τη συλλογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είμαι στην πρώτη γραμμή της μάχης των Ευρωεκλογών για να συμβάλω, όσο μπορώ, μέσα από το ισχυρό μας Ευρωψηφοδέλτιο, σε μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και στην προώθηση των συλλογικών μας στόχων, και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Υπήρξα ευρωβουλευτής για μια θητεία (2004 – 2009) και νιώθω ότι μπορώ να εκπροσωπήσω επάξια και τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ελλάδα.
ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ