2014-05-22 04:27:04
Φωτογραφία για Κίνα: Βαριές ποινές για 39 άτομα για τη μετάδοση «τρομοκρατικών βίντεο»
Οι 39 καταδικάστηκαν σε ποινές έως και 15 ετών κάθειρξης, με το κρατικό πρακτορείο Xinhua να σημειώνει ότι πολλοί από τους καταδικασθέντες είχαν «διοργανώσει, διευθύνει και συμμετάσχει» σε «τρομοκρατικές οργανώσεις». Πολλά από τα ονόματα των καταδικασθέντων, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, αφήνουν να εννοηθεί ότι ανήκουν στη μειονότητα των μουσουλμάνων Ουιγούρων.

Σε βαριές ποινές φυλάκισης τιμωρήθηκαν από δικαστήρια στην επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας 39 άνθρωποι οι οποίοι κατηγορούνταν κυρίως για την μετάδοση «τρομοκρατικών βίντεο», όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Xinhua.

Οι 39 καταδικάστηκαν σε ποινές έως και 15 ετών κάθειρξης, με το Xinhua να σημειώνει ότι πολλοί από τους καταδικασθέντες είχαν «διοργανώσει, διευθύνει και συμμετάσχει» σε «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Οι πιο βαριές ποινές επιβλήθηκαν σε δύο υπόπτους που κατηγορούνταν ότι ενθάρρυναν την διεξαγωγή «ιερού πολέμου», σύμφωνα με το πρακτορείο. Άλλοι κρίθηκαν ένοχοι για την «υποκίνηση εθνικού μίσους» ή για την παράνομη κατασκευή πυροβόλων όπλων, προσθέτει το Xinhua.


Η κατάσταση είναι σήμερα πολύ τεταμένη στην Σιντζιάνγκ, μια περιοχή στην οποία η πλειονότητα των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι και στην οποία η κύρια εθνότητα, οι Ουιγούροι, καταγγέλλουν θρησκευτικές και πολιτιστικές διακρίσεις που υφίστανται υπό το πρόσχημα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Πολλά από τα ονόματα των καταδικασθέντων, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, αφήνουν να εννοηθεί ότι ανήκουν στη μειονότητα των Ουιγούρων.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι είχαν συλληφθεί σε αστυνομική επιχείρηση με στόχο τα επίμαχα «τρομοκρατικά βίντεο», όπως είχαν ανακοινώσει στις αρχές Μαΐου οι κινεζικές Αρχές.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ