2014-05-22 08:11:07
Φωτογραφία για Fed: Υπό εξέταση οι επιλογές για αλλαγή της νομισματικής πολιτικής
Οι αξιωματούχοι της Fed συζήτησαν στην συνεδρίαση του Απριλίου τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουν για την έξοδο από την επεκτατική νομισματική πολιτική, χωρίς να λάβουν κάποια απόφαση.

Όπως αποκαλύπτουν τα πρακτικά της συνεδρίασης  "στη συζήτηση τους για την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές, οι αξιωματούχοι σε γενικές γραμμές συμφώνησαν ότι η αξιολόγηση του οικονομικού outlook δεν έχει αλλάξει σημαντικά από τη συνεδρίαση του Μαρτίου", σημειώνεται στα πρακτικά.

"Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν σε γενικές γραμμές ότι είναι φρόνιμο να ξεκινήσει από τη συνεδρίαση αυτή η εξέταση των επιλογών για την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής, καθώς θα βοηθούσε τα μέλη της επιτροπής να λάβουν αποφάσεις και να επικοινωνήσουν τα σχέδια τους στο κοινό προτού κάνουν τα πρώτα βήματα" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αυτό περιλαμβάνει τις συζητήσεις για εργαλεία όπως οι συμφωνίες αντίστροφης επαναγοράς (reverse repurchase agreements) καθώς και οι πάγιες διευκολύνσεις της κεντρικής τράπεζας (term deposit facility).

Οι αξιωματούχοι συμφώνησαν να συνεχίσουν να αξιολογούν τα προγράμματα αυτά χωρίς να δεσμεύονται σε κάποια συγκεκριμένη προσέγγιση. Συζήτησαν επίσης για το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί η μετάδοση των πληροφοριών στο ευρύτερο κοινό για τις προοπτικές των επιτοκίων.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ