2014-05-22 10:47:04
Φωτογραφία για Πολλές οι σκέψεις ...άλλα αξίζει να τις επεξαργαστούμε πριν αποφασίσουμε για τις ζωές μας και τη ζωή των παιδιών μας!
Ακούω όλες αυτές τι ημέρες με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή όλα αυτά τα τραγελαφικά παρατράγουδα και τα παραπολιτικά που συμβαίνουν στο τόπο μας αλλά και πανελλαδικά ενόψει των δημοτικών -περιφερειακών και ευρωβουλευτικών εκλογών!

Βλέπω τα αποτελέσματα της Α΄Κυριακής και προσπαθώ με όσο μυαλό γνώση και πολιτική ευθύνη έχω να αναλύσω τις ψήφους των συμπολιτών μου τόσο ξαναλέω τοπικά όσο και πανελλαδικά.

Ήθελα να γράψω διάφορες σκέψεις μου ήδη από τη Κυριακή αλλά είχα χάσει κάθε αντίδραση και επιπλέον θεωρούσα ότι μάλλον θα φανώ γραφική, μιας και πολλά από αυτά που σκεφτόμουν τα είχα εκφράσει δημόσια κατά καιρούς και προ εκλογών όπως και πολλοί άλλοι πολίτες!

ΑΚΟΥΣΑ με τα αυτιά μου για οικογενειοκρατίες, για ψήφους που τιμώνται σε 20 & 50 ευρώ για είδη πρώτης ανάγκης που παρέχονται με μία ψήφο, για έκτροπα μέσα σε εκλογικά τμήματα, για δημοτικούς συμβούλους με πλήρη μορφωτική ή πολιτική ή κοινωνική ή διοικητική ανεπάρκεια, που ήδη εκλέχθηκαν να διοικήσουν το τόπο για τα επόμενα 5 χρόνια, για τοπικιστικές επιλογές "βορείων και νοτίων", για "γραμμάτια" που έπρεπε να εξαργυρωθούν, για για για ........Όλα αυτά τα ακούω...και τα ακούμε όλοι δεξιά αριστερά...δεν τα είδα αλλά παντού ΛΈΓΟΝΤΑΙ! ΕΙΔΑ όμως τα πρώτα αποτελέσματα.! Χάρηκα πολύ με όσες αξιόλογες επιλογές που για πρώτη φορά έγιναν στο τόπο μας από τους πολίτες
. Είδα όμως επίσης με τα μάτια μου, δημαρχο εκλεγμένο από τους ίδιους πολίτες να τους αποκαλεί "μπουλουκι" και τίποτε" και να θεωρεί μεγάλη "χαρη" να τους δεχτει στο γραφείο του. Είδα με τα μάτια μου πληρωμένη λασπολογία σε έναν αθέμιτο πολιτικό αγώνα που είχε σκοπό να σταματήσει η φωνή του αγώνα και της πραγματικής δράσης και πολιτικής στάσης απέναντι στο ολοκαύτωμα και στην μεσαιωνική πραγματικότητα που μας έχουν οδηγήσει οι πολιτικές των τελευταίων 10ετειών.

Όλοι ξέρουν τι συμβαίνει αλλά κανείς δε θεωρεί προφανώς τόσο σοβαρά ώστε να βγουν επίσημα στο φως της δημοσιότητας με κάποια στοιχεία έτσι ώστε να υποστούν τις συνέπειες όσοι είναι μπλεγμένοι σε τέτοια βρώμικα παιχνίδια...και να ακουστεί η φωνή της αλήθειας της εντιμότητας του φιλότιμου... Βλέπω αξιόλογους ανθρώπους ανεξάρτητα ή όχι από προσωπικές πολιτικές επιλογές του καθενός μας να μένουν έξω από την ενεργή πολιτική ζωή και δράση γιατί οι πολίτες δεν τους επέλεξαν.

Βλέπω τοπικά και άλλα πολλά καθημερινά που δε προλαβαίνει κανείς να τα επεξεργαστεί και άλλωστε μάλλον αυτός είναι και ο σκοπός όσων τα προκαλούν...

Σε τοπικό και εθνικό επίπεδο (πάντα από τις επιλογές της Α' Κυριακής ) βλέπω πόσο "καλά είναι φτιαγμένοι" οι κρατικοί μηχανισμοί των τελευταίων 10ετειών των πολιτικών που κυβέρνησαν και πόση δύναμη έχουν να δημιουργήσουν το πολιτικό κλίμα προεκλογικά που θα τους δώσει ακόμη μία φορά την ευκαιρία να συνεχίσουν το "ΕΡΓΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ" της χώρας..

Βλέπω ποσοστά των κυβερνητικών συμμάχων που μπορεί να είναι ακόμη και μικρότερα σε κάποιες περιοχές από των επιλογών των κομμάτων αντιπολίτευσης αλλά δεδομένων των καιρών των συνθηκών και των καταστροφικών πολιτικών που έχουν εφαρμόσει για τον λαό μας , προσωπικά θεωρώ ότι είναι ΤΡΑΓΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ!

Θυμώνω...θυμώνω που το success story το "πολύτιμο ευρώ" και η "ανάπτυξη " για την οποία θυσιάστηκε ένας λαός , εξαθλιώθηκαν οικογένειες, καταπατήθηκε η δημοκρατία, διαλύθηκε η αξιοπρέπεια, γέννησε χιλιάδες αυτόχειρες πολίτες, άφησε στο έλεος τη τρίτη γενιά, κατέστρεψε τις μεσαίες γενιές ρίχνοντας εκατομμύρια ανθρώπων στην ανεργία, έκλεψε την ελπίδα και το αύριο και οδήγησε την νέα γενιά στη μετανάστευση, είναι αυτό που φτιάχνει θέσεις εργασίας και μονάδες ανάπτυξης των 300ευρω καθαρά για τους κάτω των 25 και 370 καθαρά για τους άνω των 25, με μηνιαίες συμβάσεις κατά τις οποίες δεν κατοχυρώνεται κανένα εργασιακό δικαίωμα για τον εργαζόμενο ουτε από τον ιδιώτη ούτε βέβαια και από το κράτος μιας και ακόμη κι αν σταματήσουν οι συμβάσεις αυτές εφόσον είναι μηνιαίες δεν υπάρχει μετά κανένα επίδομα ΟΑΕΔ, και με αυτό το τρόπο διαγράφονται και από τα ποσοστά ανεργίας...αφού "έχουν εργασία".. και παντού γράφονται ακούγονται και γίνονται προσλήψεις πείνας και εργασιακού μεσαίωνα με μοναδικό σκοπό να ΓΊΝΕΙ ΜΊΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΕ ΦΘΗΝΟ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ...

Θυμώνω όταν βλέπω οικογένειες να διαλύονται , παιδιά γονείς παππούδες γιαγιάδες να μαζεύονται σε ενα σπίτι για να μπορέσουν να έχουν τροφή και ρεύμα στη καλύτερη των περιπτώσεων...

Θυμώνω όταν βλέπω ηλικιωμένους να στήνονται σε απιστευτες ουρές να πάρουν μια σύνταξη πείνας και να βλέπουν ένα άδειο πορτοφόλι στη δύση της ζωής τους που δεν τους επιτρέπει να ζεσταθούν , να πάρουν φάρμακα να βοηθήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, να να να Θυμώνω όταν βλέπω ένα διαλυμένο σύστημα υγείας με καρκινοπαθείς αλλα και με καθημερινές λιγότερο σοβαρες ανάγκες περίθαλψης ανύπαρκτες και επι πληρωμή...επειδή κάποιοι αποφάσισαν ότι είμαστε  απλά αναλώσιμοι ..

Θυμώνω όταν ο καθημερινός αγώνας του ανθρώπου έχει εξομοιωθεί με του ζώου που είναι μόνο η τροφή για επιβίωση και τιποτε απολύτως περισσότερο...

Θυμώνω όταν οι νέοι του τόπου και της χώρας σπούδασαν με θυσίες οικογενειών να πάρουν πτυχία και εφόδια και τώρα στη καλύτερη περίπτωση ή θα μεταναστεύσουν ή θα ψάξουν για ενα μεσο που θα τους "χαρίσει" μια θέση εργασίας τοσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα κατώτερη των σπουδων των δυνατοτήτων αλλα και των ίδιων των αναγκών του με αντάλλαγμα πάντα τη σιωπή τους, την ψήφο τους, την φίμωση τους και την απραξία τους!

Μπορω να γράψω ακόμη χιλιάδες πράγματα που είναι η σημερινή πραγματικότητα που βιωνει αυτός ο λαός που με θυμωνουν...και χιλιάδες λόγους που θα έπρεπε να σκεφτούμε ο καθένας μας όχι την πρόσκαιρη και επετειακή "λύση" που μπορεί να μας τάξει η να μας δώσει ο "βιαστής" μας προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή μας και την αντίσταση μας, αλλά ήδη εχω ξεπεράσει κατά πάρα πολύ στο γράψιμο όλα αυτά που θελω να μοιραστώ μαζι σας μέσα από αυτό το δημόσιο μέσο επικοινωνίας.

Κλείνω λοιπόν λέγοντας ότι θυμώνω πλέον περισσότερο από όλους και όλα με εμάς τους καθημερινούς πολίτες που στηνόμαστε στην ουρά να πληρώσουμε τους ανελέητους φόρους τα χαράτσια και το ρεύμα για να μη μας πάρουν το σπίτι οι φιλελεύθεροι "σωτήρες" και (όχι οι αριστεροί) και που ο φόβος και η τρομοκρατία που μας έχουν επιβάλει και μας έχει κυριεύσει έχει εξαργυρώσει τη συνείδηση μας ,την αντίσταση μας, την αντίδραση μας ,την αλληλεγγύη μας ,την ανθρωπιά μας, τις άξιες μας, και την αξιοπρέπεια μας.....

Αν και την άλλη Κυριακή δεν εκτιμήσουμε τη δύναμη μας και υποταγουμε επιπόλαια και απερίσκεπτα πάλι με την ίδια ψήφο στη κάλπη, θα σημαίνει ότι είμαστε πολύ καλά , πάμε πολύ καλά και όλα όσα ανέφερα πιο πάνω ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας μου και μονό!!!!! την άλλη Κυριακή είναι η τελευταία ελπίδα για όλους...αν παρόλα αυτά είμαι παραφρων και έκτος πραγματικότητας εγώ και όχι οι άλλοι....

Τότε συγνώμη για το παραλήρημα μου, και κάλο βόλι εκεί που μας έφτυσαν. πάμε όλοι μαζί να ξαναγλυψουμε!

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ