2014-05-24 12:18:06
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΑΥΡΙΟ ΦΕΥΓΟΥΝ»
Oι ευρωεκλογές είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε το 2010, επιμένει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» μία ημέρα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει στο σύνθημα «στις 25 ψηφίζουμε στις 26 φεύγουν», αλλά αποφεύγει να μιλήσει για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αν και αφήνει έναν σοβαρό υπαινιγμό ότι το κόμμα του θα προκαλέσει τελικά εθνικές εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή το 2015.

Δεν υποκύπτει επίσης στον πειρασμό να θέσει τον πήχη για την εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαφορά από τη Ν.Δ. σε περίπτωση νίκης. Σημειώνει πάντως ότι η αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση, έχει χάσει την εμπιστοσύνη ακόμα και αυτών που την ψήφισαν. Υπόσχεται δε, την κατάργηση των μνημονίων και σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Παράλληλα επιχειρεί άνοιγμα στην Καραμανλική Ν.Δ. και το Παπανδρεικό ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι τα κόμματα των Σαμαρά και Βενιζέλου δεν έχουν καμία σχέση με αυτά των ιδρυτών τους.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση κατά του πρωθυπουργού τονίζοντας πως ο κ. Σαμαράς είναι η χαρακτηριστικότερη περίπτωση πολιτικού της παλαιάς Ελλάδας. Ανασύρθηκε από τη ναφθαλίνη 15 ετών για να υπηρετήσει την πιο ακραία πολιτική των μνημονίων. Ο ίδιος τονίζει πως οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν δεθεί στις καρέκλες τους και από εκεί μόνο η λαϊκή εντολή μπορεί να τους διώξει. Οι συγκεκριμένοι πολιτικοί και τα μέτρα που πήραν δεν είναι μέρος της κοινωνικής σωτηρίας αλλά μέρος της κοινωνικής κσταστροφής.

Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ υπογραμμίζει πως περιμένουμε να αλλάξει στάση. Αν είχε άλλη στάση η αριστερά θα είχε γράψει ιστορία.

Επίσης, σε συνέντευξή του στην ''Αυγή'' δηλώνει ότι οι εκλογές είναι δημοψήφισμα για την ανατροπή του Μνημονίου, για να τελειώνουμε με τη λιτότητα και απευθύνει δημοκρατικό πατριωτικό προσκλητήριο αξιοπρέπειας κόντρα στην υποτέλεια χωρίς τέλος.

"Ο Σαμαράς είναι το παλιό που φεύγει, κρύφτηκε πίσω από τις πλάτες της Μέρκελ και του Γιούνκερ, αλλά δεν θα κρυφτεί πίσω από τις κάλπες" τονίζει και δεσμεύεται  για την κατάργηση του Μνημονίου, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και των συλλογικών συμβάσεων, το σταμάτημα των απολύσεων και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής. Ο λαός μπορεί να νικήσει το παλιό φθαρμένο σύστημα και μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει τον δρόμο της ανασυγκρότησης της χώρας, στέλνοντας μήνυμα και στην Ευρώπη.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ