2014-05-25 20:19:00
Φωτογραφία για ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)
Τη θέση πως «δεν στοιχειοθετείται η εικόνα της ανατροπής που ήθελε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ» εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, λίγη ώρα μετά το πρώτο exit poll για τις ευρωεκλογές και τόνισε πως «δεν τίθεται ζήτημα να μην εξαντλήσουμε την τετραετία μας».

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν ικανοποίηση, όμως τα στελέχη του κόμματος είναι συγκρατημένα και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να προβούν σε σχόλια πριν αποσαφηνιστεί το σκηνικό από τα επίσημα αποτελέσματα που θα δώσει το υπουργείο Εσωτερικών.

«Οι ευρωεκλογές παραδοσιακά είναι μια χαλαρή ψήφος, μια ψήφος διαμαρτυρίας, που είθισται να ενισχύεται η αντιπολίτευση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΑΝΤ1. Επίσης, απέδωσε τα διαφαινόμενα αποτελέσματα στην «φυσιολογική κόπωση» των πολιτών, λόγω των θυσιών που κλήθηκαν να κάνουν. 

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η πρώτη αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Στην ευρωκάλπη μπορεί οι πολίτες να στέλνουν κάποιο μήνυμα, δεν μας εκπλήσσει, είπε μιλώντας στον Alpha, προσθέτοντας πως λαμβάνοντάς το υπόψη «πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά». Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να σταθούμε μόνο στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, θα βγάλουμε συμπαράσματα από όλες τις κάλπες, πρόσθεσε.


Δημιουργούνται νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, λένε στην Κουμουνδούρου

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει το σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά», καθώς για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ένα αριστερό κόμμα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, δημιουργώντας νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι, ανεξάρτητα από την τελική διαφορά, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για να μείνουν χαμηλά οι τόνοι, ώστε να υπάρξουν υπεύθυνες τοποθετήσεις με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων. «Η αίσθησή μου είναι ότι θα είναι τέτοια η διαφορά που θα μπούμε σε γοργές πολιτικές εξελίξεις», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

Π. Λαφαζάνης: Νέοι δρόμοι, υπό προϋποθέσεις

Αν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα του exit poll, πάμε σε μια άλλη πολιτική μέρα, ελπιδοφόρα για τον λαό, δήλωσε στον Alpha και o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Όπως είπε, το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να ανοίξει υπό προϋποθέσεις καινούργιους δρόμους για την Ελλάδα.

 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ