2014-05-26 03:17:04
Φωτογραφία για Δριμεία επίθεση από τα μέλη του Συλλόγου «Γείτονες Άνω Πόλης – Θαμώνες Βεράντας»
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσαν με ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη του Συλλόγου «Γείτονες Άνω Πόλης – Θαμώνες Βεράντας» για το θέμα του ανοίγματος της βεράντας του Κάστρου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους οι κάτοικοι της περιοχής και μέλη του Συλλόγου κατηγορούν την αστυνομία και την 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ότι χρησιμοποίησαν πλήθος κατασταλτικών δυνάμεων προκειμένου να αποφύγουν το άνοιγμα του χώρου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η Λαϊκή Συνέλευση Άνω Πόλης μαζί με κατοίκους και συλλογικότητες της πόλης αποφάσισαν το άνοιγμα, την Παρασκευή 23/05/2014, της σφραγισμένης παιδικής χαράς και της βεράντας του κάστρου. Ο χώρος αυτός, μετά από δεκαετίες ελεύθερης πρόσβασης και χρήσης έκλεισε με λουκέτο ύστερα από αυταρχική απόφαση της διοίκησης της 6ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, χρησιμοποιώντας γελοίες προφάσεις.

Το πρωί του Σαββάτου, 24/5/2014, αφού είχε προηγηθεί καθαρισμός και φροντίδα του χώρου από τους παρευρισκομένους, η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με τη βοήθεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης τοποθέτησε αλυσίδα, εκ νέου, στο χώρο.


Υπήρξε γρήγορη κινητοποίηση των κατοίκων οι οποίοι άνοιξαν ξανά τη βεράντα και την παιδική χαρά. Ακολούθησε αντίδραση από την 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων η οποία σε αγαστή συνεργασία με την Αστυνομική διεύθυνση, χρησιμοποιώντας πλήθος κατασταλτικών δυνάμεων, απαίτησε την εκκένωση του χώρου και την άμεση προσαγωγή όλων των παρευρισκομένων, προχωρώντας εν συνέχεια σε νέο σφράγισμα του χώρου.

Σε μια πραγματικότητα όπου τα δημόσια αγαθά και οι δημόσιοι χώροι ξεπουλιούνται, εμπορευματοποιούνται, ιδιωτικοποιούνται με μόνο γνώμονα το οικονομικό όφελος, εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το συλλογικό συμφέρον. Ανοίξαμε το κάστρο, για θέα από ψηλά λουκέτο δε θα αφήσουμε στην παιδική χαρά.

Γείτονες Άνω Πόλης – Θαμώνες βεράντας». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ