2014-05-27 23:56:06
Φωτογραφία για Εθελοντισμός και Πάφος 2017: «Καταθέτουμε χρόνο, απολαμβάνουμε πολιτισμό, ζούμε καλύτερα»
Η Μαρία και ο Rami ενημέρωσαν με φυλλάδια τους τουρίστες. Ο Κώστας θέλει να συμμετέχει σε μια πρωτότυπη συναυλία. Η Ελένη και ο Pavel βοήθησαν στην καθαριότητα του χώρου που θα γίνει η εκδήλωση. Ο Πέτρος μετέφερε με το αυτοκίνητό του κάποια βαριά αντικείμενα. Ο Jack τύπωσε τις φωτογραφίες. Η Αντριάνα έφτιαξε στον υπολογιστή μια πρόσκληση και μια αφίσα. Η Εύα καλωσόρισε τους καλεσμένους. Ο Δημήτρης, η Χριστιάνα και ο Χάρης έφτιαξαν τα σκηνικά. Η Αφροδίτη, η Joanna, η Houlout, η Estelle, η Do Thi Duyen και η Αρετή είχαν απλώς κάποιες ιδέες. Ήταν όλοι τους εθελοντές και πρόσφεραν λίγη βοήθεια και λίγο από τον ελεύθερό τους χρόνο. Ο εθελοντισμός τους εκφράστηκε με πολλούς τρόπους, διαφορετικές φιλοσοφίες και τρόπους δράσης.

Κάπως έτσι αρχίζουν οι στόχοι μιας ομάδας ανθρώπων να υλοποιούνται. Το Πάφος 2017 στηρίζει τη δράση του στην εθελοντική προσφορά των φίλων και πολιτών της Πάφου που οραματίζονται την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης του 2017 με το δικό τους τρόπο
. Η συμμετοχή του καθενός συνδέεται με την ανιδιοτελή προσφορά σε οποιαδήποτε μορφή της και αναπληρώνει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους και οι μηχανισμοί της αγοράς. Ο εθελοντισμός που αναπτύσσεται στους κόλπους του Πάφος 2017 δεν έχει όρια και περιορισμούς αλλά είναι ποικιλόμορφος και διαπολιτισμικός, αφού δέχεται όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από ηλικία, μόρφωση, κοινωνική τάξη, επαγγελματική ιδιότητα ή εθνικότητα. Δεν έχει ούτε χρονικά όρια, ούτε πεπερασμένους τόπους και τρόπους εφαρμογής, ούτε στοχαστικούς και φιλοσοφικούς ορισμούς.

Ο εθελοντισμός ξεκινά από την καρδιά του καθενός. Αν αγαπούμε την πόλη μας και θέλουμε να βοηθήσουμε στην επάξια εκπροσώπηση της Ευρώπης για το έτος 2017 τότε σίγουρα όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι μικρό ή κάτι μεγάλο για να βοηθήσουμε προσφέροντας λίγη βοήθεια και λίγο από το χρόνο μας. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον καταθέτοντας το χρόνο μας να απολαύσουμε τη συμμετοχή μας στον πολιτισμό.

facebook.com/volunteerspafos2017
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ