2014-05-28 19:27:55
Φωτογραφία για Καταιγίδες και δροσιά μετά το μίνι καλοκαίρι
Με μια εντυπωσιακή βουτιά του υδραργύρου θα μας αποχαιρετήσει ο Μάιος! Από αύριο η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κατά 4-5 βαθμούς Κελσίου, φτάνοντας περίπου στους 26 βαθμούς, ενώ αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

«Από την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, αρχής γενομένης από τα βορειοδυτικά, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας γύρω στους 4-5 βαθμούς Κελσίου. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά νοτιότερα και την Παρασκευή θα καλύπτουν όλη τη χώρα» λέει στην «Espresso» ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς. Οπως αναφέρει, πρόκειται για το ίδιο σύστημα που σήμερα αναμένεται να δώσει νέες ισχυρές βροχές στα βόρεια Βαλκάνια (Σερβία, Βοσνία κ.α.). Ωστόσο το κύμα κακοκαιρίας θα έχει σαφώς μικρότερη ένταση από εκείνο που προκάλεσε τις πρόσφατες καταστροφές.

Αναλυτικότερα, για σήμερα προβλέπεται αίθριος και ζεστός καιρός, με λίγες βροχές στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά. Αύριο οι βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες βαθμιαία θα ενταθούν και μέχρι το βράδυ θα καλύψουν όλη τη χώρα. Μάλιστα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Αντίστοιχες καιρικές συνθήκες θα έχουμε και την Παρασκευή, με τη διαφορά ότι η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι άστατος, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ