2014-05-28 20:14:01
Φωτογραφία για Η φράση που προκάλεσε την οργή του δράστη: «Μ' αυτή τη μισοριξιά τα έχεις, που έχει πάει με τους φίλους σου;»
Αποκαλυπτικός για την καθοριστική ανάμειξη της 32χρονης Μαριαλένας Μπλάχα στη σχέση της αδελφής της Φαίης με τον Βαγγέλη Στεφανάκη, που έφερε το ζευγάρι στα άκρα οδηγώντας το στον μοιραίο καβγά της 6ης Απριλίου του 2013, ήταν χθες στο δικαστήριο ο πατέρας του κατηγορουμένου Μανώλης Στεφανάκης. «Ακουσα ότι η Μαρία-Ελένη πήρε τον Βαγγέλη και του είπε "μ' αυτή τη μισοριξιά τα έχεις, που έχει πάει με όλους τους φίλους σου;". Τότε πήρε ο Βαγγέλης τηλέφωνο τη Φαίη και της το είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ήθελε καμία σχέση ούτε με εκείνη ούτε με την αδελφή της» κατέθεσε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Το τηλεφώνημα

«Στη συνέχεια η Φαίη πήρε την 32χρονη για να μάθει τι είπε στον Βαγγέλη και η Μαρία-Ελένη τής είπε ότι έχει πάει με τον Βαγγέλη παραπάνω από μια φορά και ότι δεν μπορεί να είναι όλα μέλι γάλα μεταξύ τους. Μετά από αυτό η Φαίη ξαναμίλησε με τον Βαγγέλη και τελικά συναντήθηκαν για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα από κοντά» πρόσθεσε ξεδιπλώνοντας τα περιστατικά που προηγήθηκαν του τσακωμού του ζευγαριού.


Ο πατέρας του κατηγορουμένου υποστήριξε την εκδοχή του ατυχήματος που οδήγησε στον θάνατο της 23χρονης Φαίης, χωρίς ωστόσο να αποφύγει τις αντιφάσεις στην κατάθεσή του. «Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν ήθελε να τη χτυπήσει. Αγαπιούνταν πολύ τα παιδιά, ο Βαγγέλης είχε τη Φαίη στα όπα όπα»» κατέθεσε. Μολονότι πάντως υποστήριξε πως όταν η Φαίη μιλούσε στον Βαγγέλη, εκείνος «πεταγόταν πάνω σαν τσολιάς», παραδέχθηκε ότι τη μοιραία νύχτα ο γιος του φέρθηκε άνανδρα.

«Σήκωσε το χέρι και χτύπησε ένα κοριτσάκι με άνανδρο τρόπο. Ενα μπιμπελό δεν το χτυπάς!» είπε ο μάρτυρας. Οπως αποκάλυψε, όταν του τηλεφώνησε ο γιος του μετά το τραγικό συμβάν, ήταν φανερά τρομοκρατημένος.

«Μου είπε ότι έκανε μια μεγάλη βλακεία και πάνω στον καβγά χτύπησε το κορίτσι και πως αν πάθει κάτι η Φαίη, θα αυτοκτονήσει». Ερωτηθείς γιατί ο γιος του δεν παραδόθηκε από την πρώτη στιγμή, υποστήριξε πως «είχε χάσει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του»: «Επί μία εβδομάδα κοιμόταν στα παγκάκια και τα χωράφια. Εμαθα μετά ότι πήγε και εξομολογήθηκε στον ξάδελφό μου που είναι στρατιωτικός ιερέας» πρόσθεσε.

Υποστηρίζοντας ότι στην προανακριτική του κατάθεση παραποιήθηκαν όσα είπε -μεταξύ άλλων, ότι ο γιος του έπαιρνε αναβολικά και ότι στο παρελθόν είχε χτυπήσει και την αδελφή του-, ο πατέρας του κατηγορουμένου χαρακτήρισε τον Βαγγέλη «υπερκινητικό» και «φωνακλά, όπως το σόι της μάνας του», αλλά όχι επιθετικό. «Μικροεπεισόδια είχαν γίνει, άμα κάποιος τού βρίσει τη μάνα πιστεύω θα τον χτυπούσε, αλλά την αδελφή του δεν τη χτύπησε ποτέ, όπως έγραψαν οι εφημερίδες» τόνισε.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ωστόσο, απαντώντας στο αν ο γιος του είχε κλομπ, ο μάρτυρας είπε: «Τι να το κάνει το κλομπ, αφού είχε τέτοια χέρια!» αφήνοντας σαφές υπονοούμενο για τη μεγάλη μυϊκή δύναμή του. Οπως παραδέχθηκε μάλιστα, στο παρελθόν ο 26χρονος, που «γυμναζόταν για να κάνει μπράτσα και να αρέσει στα κορίτσια, και είχε κάνει αίτηση για... μανεκέν», είχε συλληφθεί για αντίσταση κατά της αρχής!

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 2 Ιουνίου με την κατάθεση της Δάφνης Μπαλατσούρα, φίλης της Φαίης, για την οποία το δικαστήριο διέταξε βίαιη προσαγωγή μετά και τη χθεσινή απουσία της από την ακροαματική διαδικασία.

«Μπαινόβγαιναν στο σπίτι μας, αλλά δεν ήξερα ότι ήταν αδελφές»

Σε αντιφάσεις υπέπεσε ο πατέρας του Βαγγέλη Στεφανάκη όταν αναφέρθηκε στις δύο αδελφές που μπαινόβγαιναν στο σπίτι του χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τη συγγενική τους σχέση. Αρχικά είπε ότι είδε τη Μαρία-Ελένη πρώτη φορά μετά τα Χριστούγεννα του 2012, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποκάλυψε ότι είχε γνωρίσει την 32χρονη νωρίτερα, ίσως από τον Σεπτέμβριο.

«Η Μαριαλένα τον έφερνε και τον έπαιρνε, γιατί τότε ακόμη ο Βαγγέλης δεν είχε πάρει το δικό του αυτοκίνητο. Συνήθως τον περίμενε κάτω και της είπα εγώ μια ημέρα "έλα πάνω, κορίτσι μου" ανέφερε. «Η σχέση τους ήταν φιλική, δεν ήταν σαν τη σχέση που είχε με τη Φαίη, που την αγκάλιαζε. Μετά την εμφάνιση της Φαίης δεν ξαναείδα τη Μαριαλένα στο σπίτι μας» πρόσθεσε.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είχε δει την 32χρονη συνολικά τέσσερις φορές, ενώ τη Φαίη, που ήταν η κοπέλα του γιου του, την έβλεπε αρκετά συχνότερα, ο πατέρας του κατηγορουμένου παραδέχθηκε ότι ο ίδιος πιο πολύ είχε μιλήσει με τη Μαριαλένα «που ήταν και πιο... ανοιχτός τύπος».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το μοιραίο απόγευμα ο γιος του και η Φαίη έφυγαν από το σπίτι με τη μηχανή. Αργότερα ωστόσο η γιαγιά του Βαγγέλη τον άκουσε να παίρνει το αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πίσω νωρίς το επόμενο πρωί. Η συνήγορος της οικογένειας του θύματος Αναστασία Ασπρίδη αμφισβητεί ευθέως ότι ο κατηγορούμενος είχε μαζί του αυτοκίνητο.

«Τότε γιατί δεν μετέφερε απευθείας ο ίδιος τη Φαίη στο νοσοκομείο, αλλά την έβαλε στο αυτοκίνητο των φίλων του;» αναρωτήθηκε τονίζοντας πως το ζεύγος μετακινήθηκε με μηχανή. Αν αυτό αποδειχθεί αληθές, τότε θα καταρρεύσει ο υπερασπιστικός ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι η Φαίη χτύπησε το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Πηγή: Espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Νέα έκδοση του iTunes 11.2.2
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Νέα έκδοση του iTunes 11.2.2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ