2014-05-29 11:50:46
Φωτογραφία για Καλοκαιρινό αριστούργημα για …. δροσιστικές απολαύσεις! Γιαούρτι σορμπέ… αγγελικά πλασμένο… από τα χεράκια σας! [Συνταγή]
Το καλοκαίρι έφτασε και εμείς εκτός από τις βουτιές μας,  επιθυμούμε να τρώμε κάτι ελαφρύ, διαιτητικό και φυσικά δροσιστικό… Μια όμορφη πρόταση για προσωπικές απολαύσεις χωρίς να τρώτε όλο σας τον χρόνο στην κουζίνα είναι η παρακάτω συνταγή. Ένα γλυκό εύκολο γρήγορο, οικονομικό και πάνω από όλα εντυπωσιακό και πεντανόστιμο! Κα Σορμπέ, φράουλας γιαουρτιού με θυμαρίσιο μέλι:

Συνταγή για 6 μερίδες… (θα σας χρειαστεί):

500γρ. γιαούρτι σακούλας, ή για πιο light αποτέλεσμα ένα κρεμώδες στραγγιστό 2%

300γρ. φράουλες ώριμες, καθαρισμένες απο το φυλλαράκι τους και κομμένες στην μέση

4κ.σ. μέλι θυμαρίσιο (γενικά να επιλέγετε καλό μέλι - ανάλογα πόσο γλυκό το προτιμάτε προσθέστε ή αφαιρέστε)

μερικές σταγόνες υγρή βανίλια

4κ.σ. κρέμα γάλακτος 35% ή light.

Η ώρα της αλήθειας:

Ρίχνετε όλα τα υλικά στο blender και χτυπάτε μέχρι να πάρει μια ομοιόμορφη υφή αλλά να είναι και λίγο ευδιάκριτα τα κομματάκια της φράουλας. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα αεροστεγές taper . Βάζετε μείγμα στην κατάψυξη. Μετά από 40' βγάλτε το και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατέψτε κυκλικά και ομοιόμορφα. Επαναλάβετε μετά από μία ώρα και έπειτα αφήστε το να παγώσει. Αυτό το κάνουμε για να εγκλωβίσουμε αέρα στο μείγμα και να βελτιώσουμε την υφή του. Όταν παγώσει είναι έτοιμο να το σερβίρετε.

Μπορείτε να κάνετε το styling με μερικά φουντάκια δυόσμου…

Από την Chef: Μαρία Γεωργαλά
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ