2014-05-30 05:06:05
Φωτογραφία για Σλοβενία: Έκτακτη συνεδρίαση ζητεί το SDS
Το αντιπολιτευόμενο Σλοβενικό Δημοκρατικό Κόμμα (SDS) ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής, με θέμα συζήτησης το ταξίδι στη Ρωσία του απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών, Καρλ Έριαβετς που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Παρασκευή.

Το SDS θέλει να ενημερωθεί για τον σκοπό του ταξιδιού και να υπάρξει διαβούλευση του κ. Έριαβετς με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ πριν από την αναχώρησή του για τη Ρωσία

.

Σύμφωνα με το SDS, ο κ. Έριαβετς ανακοίνωσε την επίσκεψη στη Μόσχα σε συνέντευξή του, τη Δευτέρα, στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων, προσθέτοντας ότι η επίσκεψη στη χώρα, η οποία "έμμεσα συνδέεται με τις ένοπλες συγκρούσεις στην Ουκρανία" δεν είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων.

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα ταξιδέψει στη Ρωσία για τη συνάντηση της μόνιμης επιτροπής οικονομικής συνεργασίας Σλοβενίας - Ρωσίας και ότι στο πλαίσιο αυτό θα συναντηθεί και με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Το αντιπολιτευόμενο SDS τονίζει τη σημασία της Ρωσίας ως χώρας που εξάγει φυσικό αέριο για την ΕΕ και τη Σλοβενία και θεωρεί αναγκαίο ο υπουργός να συζητήσει με τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Σλοβενικής Βουλής πριν από την αναχωρήσή του.

Το SDS εισηγήθηκε στην πρόεδρο της Επιτροπής, Γιάνια Κλάνσιτς να καλέσει την απερχόμενη πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Άλενκα Μπράτουσεκ στη συνεδρίαση και να υιοθετηθούν συμπεράσματα, στα οποία να τονίζεται ότι ο κ. Έριαβετς πρέπει να έχει διαβουλεύσεις και να συντονιστεί με τους εταίρους στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ για την σκοπιμότητα της επίσκεψης στη Μόσχα".

Αν ο κ. Έριαβετς λάβει στήριξη από τους συμμάχους θα πρέπει "με σαφήνεια να τονίσει στη Μόσχα ότι δεν είναι αποδεκτές η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και άλλες καταπατήσεις της κυριαρχίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία" τονίζει το SDS.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ