2014-05-30 05:15:04
Φωτογραφία για Συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα
Συνάντηση με τη ΄΄Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα ΄ είχε σήμερα ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής και συντονιστής... της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής τόνισαν τις αρνητικότατες επιπτώσεις που είχε η πρόσφατη εκδίωξη 2500 καθηγητών και 20.000 μαθητών από την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση. Επακόλουθο της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών ήταν η ελλιπής προετοιμασία των μαθητών ακόμα και στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Σε πολλά ΕΠΑΛ οι μαθητές περίμεναν τους καθηγητές τους για πολλούς μήνες. Χάθηκαν χιλιάδες διδακτικές ώρες σε όλη την Ελλάδα, ενώ είναι απορίας άξιο ποιοι εκπαιδευτικοί θα είναι εισηγητές στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων και ποιοι οι βαθμολογητές – εξεταστές στα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ειδικοτήτων των καταργημένων τομέων, αφού όλοι οι εκπαιδευτικοί που δίδασκαν τα μαθήματα αυτά είναι σε διαθεσιμότητα.


Ο Τάσος Κουράκης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει διαθεσιμότητες και απολύσεις εκπαιδευτικών .

"Προς τούτο δηλώνεται προς πάσα κατεύθυνση, σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ότι στο σχολείο που οραματίζεται και θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν περισσεύει κανείς και όλοι θα επανέλθουν στις εκπαιδευτικές τους θέσεις, αλλά θα υπάρξουν προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά που αφήνει ο αρμαγεδών των μνημονιακών κυβερνήσεων. Θα επαναλειτουργήσουν οι τομείς και ειδικότητες που καταργήθηκαν στο ΕΠΑΛ. Το σχολείο που οραματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί παρά να στηρίζεται απολύτως στο κύρος, την αξιοπρέπεια και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού" είπε ο Τ. Κουράκης, που τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για το ακανθώδες θέμα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στη Βουλή. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ άμεσα θα προχωρήσει και σε άλλες πρωτοβουλίες για να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ή στον προθάλαμο της απόλυσης (σύνολο 1793) σε οργανικές θέσεις και μην απολυθεί κανείς.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ