2014-05-30 16:29:04
Φωτογραφία για Γιατί η Κομισιόν θέλει να αποσύρει το Chanel Νούμερο 5;
Το Chanel Νούμερο 5, το άρωμα που έχουν αγαπήσει και φορέσει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο κινδυνεύει να απαγορευτεί από την κομισιόν γιατί περιέχει συστατικά που ενοχοποιούνται για αλλεργίες.

«Ξέρετε μου κάνουν ερωτήσεις για παράδειγμα… ''Τι φοράτε στο κρεβάτι; Το επάνω μέρος της πιζάμας; Νυχτικό;’’ Έτσι λέω Chanel Νο 5 γιατί είναι η αλήθεια δεν θέλω να πω ότι είμαι γυμνή αλλά είναι η αλήθεια».

Ήταν αυτά τα λόγια της θρυλικής Μέριλιν Μονρό, τον Απρίλιο του 1960 που έκαναν εκατομμύρια ανδρικές καρδιές σε ολόκληρο τον πλανήτη να χτυπήσουν δυνατά. Ήταν αυτό το άρωμα που γέμισε το χώρο όταν εκείνη τραγούδησε με πάθος στα γενέθλια του αγαπημένου της αμερικανού πρόεδρου Τζον Κένεντι.

To άρωμα-σήμα κατατεθέν της πιο διάσημης ξανθιάς του Χόλλυγουντ ετοιμάζονται να απαγορεύσουν οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Telegraph. Αυτό με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως. Κάθε 30 δευτερόλεπτα πωλείται και ένα μπουκάλι.


Η ευρωπαϊκή επιτροπή συστήνει στην εταιρεία αλλά και σε άλλες όπως τη Dior να αλλάξουν φόρμουλα καθώς ορισμένα από τα συστατικά του, τα εκχυλίσματα βρύων, μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες. Ήδη αναζητούν τρόπους για τροποποιήσουν το προϊόν.

Σταρ παγκοσμίου φήμης έγιναν τα πρόσωπα της διαφημιστικής καμπάνιας του αρώματος. Το 1973 η γαλλίδα ηθοποιός Κατρίν Ντενέβ , το 2004 η Νικόλ Κίντμαν η αμοιβή της οποίας για τα 180 δευτερόλεπτα του φιλμ άγγιξε τα 12 εκατομμύρια δολάρια.

Επί χρόνια πολλοί προσπαθούσαν να αντιγράψουν τη μαγική φόρμουλα του ξυλώδους αρώματος. Ο διάσημος οίκος αρωματοποιίας φυλούσε ως επτασφράγιστο μυστικό την σύνθεση του ενώ επιστράτευσε ακόμα και έναν άνδρα στην προώθηση του τον Μπραντ Πιτ.

Το άρωμα διαφήμισε και η γαλλίδα ηθοποιός Οντρί Τοτού ενώ πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι η βραζιλιάνα καλλονή Ζιζέλ θα είναι η νέα πρέσβειρα του θρυλικού αρώματος που στις 5 Μαΐου γιόρτασε τα 93 του χρόνια.

Πηγή: Star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ