2014-05-31 02:51:04
Φωτογραφία για Παρέμβαση Μ. Χρυσοβελώνη στον Υπουργό Εργασίας για τις κοινωνικές δομές του Δήμου Βόλου
Παρέμβαση για τον κίνδυνο κατάργησης ή περαιτέρω συρρίκνωσης των κοινωνικών δομών των Δήμων κάνει η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και καταθέτει ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης κα Πρόνοιας κ. Βρούτση. Με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα όπου αναφέρεται ότι έμειναν εκτός χρηματοδότησης σημαντικές κοινωνικές δομές στο Δήμο Βόλου, ενώ παράλληλα εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω απώλεια θέσεων εργασίας, η βουλευτής σε ερώτησή της στο Κοινοβούλιο ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερώσει για το μέλλον των κοινωνικών αυτών δομών.

Συγκεκριμένα στην ερώτησή της η βουλευτής Μαγνησίας αναφέρει:

«Τεράστια ανησυχία επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ μετά την πρόσφατη δημοσίευση στον τύπο εγγράφου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την «Έγκριση του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 από την Ε.Ε.».


Συγκεκριμένα στο 4ο κεφάλαιο των Εθνικών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (σελ.15) με τίτλο «4. Εκπαίδευση – Κατάρτιση – Απασχόληση», ουδεμία αναφορά γίνεται στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Παιδικοί/Βρεφικοί Σταθμοί), γεγονός που έχει προβληματίσει σε μεγάλο βαθμό τόσο τους εργαζόμενους στις Δομές αυτές όσο και τους γονείς, οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλουν μεγάλο αντίτιμο για τις παρεχόμενες στα παιδιά τους υπηρεσίες, σε περίπτωση που η λειτουργία των ως άνω δομών συνεχιστεί δίχως την απαιτούμενη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Συνεπώς ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1. Γιατί δεν εντάχθηκε το πρόγραμμα της «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Παιδικοί/Βρεφικοί Σταθμοί) στο «ΣΕΣ 2014-2020»;

2. Στην περίπτωση που καταργηθούν οι εν λόγω δομές, έχει προβλεφθεί νομοθετική ρύθμιση για την διασφάλιση όλων των θέσεων – και της σχέσης – εργασίας των εργαζομένων;

3. Προβλέπεται να αναλάβουν οι Περιφέρειες την χρηματοδότηση του προγράμματος της «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Παιδικοί/Βρεφικοί Σταθμοί) μέσω του «ΣΕΣ 2014-2020»);»

Αναφορά για ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

Η κ. Χρυσοβελώνη έχει καταθέσει και άλλη αναφορά σχετικά με καταγγελία απολυμένων εργαζομένων στον οργανισμό «ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ» του Δήμου Βόλου. Η αναφορά κατατίθεται προς τον Υπουργό Εσωτερικών. Ειδικότερα η βουλευτής αποστέλλει την δημόσια καταγγελία των απολυμένων εργαζομένων του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού και Πολιτισμού-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.» του Δήμου Βόλου, σχετικά με την ταλαιπωρία που βιώνουν τα τρία τελευταία χρόνια στερούμενοι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην εργασία. Και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό «να εξετάσει ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία σε βάρος των εν λόγω εργαζομένων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ