2014-06-01 08:44:14
Φωτογραφία για Μολυσμένο το νερό της άρδευσης; - Υπέστησαν μολύνσεις δύο αστυνομικοί σε πρόσφατο περιστατικό που έπεσαν μέσα σε κανάλι
Ερωτήματα γεννά ένα περιστατικό μόλυνσης δύο αστυνομικών, όταν βρέθηκαν μέσα σε αρδευτικό κανάλι, κατά τη διάρκεια καταδίωξης ανήλικου δραπέτη ΡΟΜΑ, την περασμένη Τετάρτη. Ο ένας κατάπιε ποσότητα νερού από το κανάλι και σύμφωνα με τους γιατρούς ο δείκτης νεφροτοξικότητας που επηρεάζει τον ανθρώπινο οργανισμό και το αίμα, εκτινάχθηκε σε απαγορευτικά επίπεδα. Ο δεύτερος αστυνομικός που βρέθηκε στο νερό, υπέστη μόλυνση σε πληγή που είχε, άμεσα.

Για τον πρώτο αστυνομικό αυτό που υπέστη λόγω του νερού μέσα στο κανάλι της άρδευσης, ήταν ένα ισχυρό σοκ δηλητηρίασης και χρειάστηκε ειδική αγωγή για να αποφύγει τα χειρότερα. Η είδηση αυτή γεννά ερωτήματα με τη λογική ότι το νερό του καναλιού είναι αυτό που ποτίζει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών. Υπάρχουν υπόνοιες πως στην περιοχή κοντά στον Πύργο, μέσα στο κανάλι καταλήγουν λύματα και άλλες ουσίες.

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ στο σημείο που έπεσαν στο νερό οι δύο αστυνομικοί διακρίναμε ένα καφέ στρώμα στην επιφάνεια του νερού από άγνωστες ουσίες, οι οποίες όμως μετέφεραν έντονη δυσοσμία. Η ουσία αυτή παρέμενε στο σημείο αυξανόμενη καθώς υπάρχει φράγμα που ελέγχει εκεί τη ροή του νερού.


Επειδή λοιπόν αυτό το νερό καταλήγει στις καλλιέργειες και οι όποιες τοξικές ουσίες πιθανότατα να περνούν στην τροφική αλυσίδα, χωρίς να κινδυνολογούμε αλλά κυρίως προληπτικά καλό είναι να ελεγχθεί η ποιότητα και η τοξικότητα του νερού που κυλά στην αρδευτική διώρυγα, αλλά και το ενδεχόμενο κάποιοι να ρίχνουν λύματα μέσα σε αυτή.

Του Γιάννη Σπυρούνη

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ