2014-06-01 21:36:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Τα Πρόσωπα της απομάγευσης του Τάσου Τσακίρογλου στη Χαραμάδα
Το μικροβιβλιοπωλείο Χαραμάδα και οι εκδόσεις Οκτώ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του εξαιρετικά ενδιαφέροντος και επίκαιρου βιβλίου του Τάσου Τσακίρογλου "Πρόσωπα της απομάγευσης" στην αυλή του μικροβιβλιοπωλείου την Δευτέρα 2 Ιουνίου στις 7:30μμ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο συγγραφέας και ο γνωστός δημοσιογράφος ΚΙΜΠΙ (κατά κόσμον Γιάννης Κιμπουρόπουλος).

Με την ευκαιρία των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών θα συζητήσουμε για τις εξελίξεις στην Ευρώπη αλλά και τη στάση των διανοουμένων στις μέρες μας.

Λεπτομέρειες για το βιβλίο:

38 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ

Jürgen Habermas – David Harvey – Zygmunt Bauman – Alain Badiou – Michel Onfray – Tsvetan Todorov – Anthony Giddens – Saskia Sassen – Richard Sennet – Étienne Balibar – John Holloway – Tariq Ali – Judith Butler – Carlos Taibo – Henry Giroux – Philippe Askenazy – John Gray – Donald Sassoon – Alain Touraine – Michel Wieviorka – Ernesto Laclau – Chantal Mouffe – Colin Crouch – Michael Löwy – James Petras – Richard Wolin – Alex Callinicos – Samir Amin – Serge Latouche – Klaus Offe – Michel Beaud – Costanzo Preve – Leo Panitch – Alain Lipietz – Michael Hardt – Maurice Godelier – Alain Supiot – Enzo Traverso –


Το βιβλίο

Στην εποχή της πολυε¬πίπεδης κρίσης που διανύει ο κόσμος και σε μια χώρα που βρίσκεται στο μάτι του οικουμενικού κυκλώνα, ο ρόλος της «ριζικής δημοσιογραφίας» αποκτά νέες διαστάσεις. Από τη στιγμή που όλοι μοιάζουμε εγκλωβισμένοι στον ίδιο λαβύρινθο, δεν έχουμε άλλη λύση από το να αναζητήσουμε τον μίτο ή τους διάφορους υπαλλακτικούς μίτους που θα μας οδηγήσουν, ίσως, στην έξοδο. Αυτό ακριβώς είναι το αντικείμενο των συνεντεύξεων, ή μάλλον των συν-ομιλιών του Τάσου Τσακίρογλου, με μια σειρά προβεβλημένους στοχαστές της εποχής μας. Σχεδόν όλες επιχειρούν να προτείνουν νέα νοηματικά σχήματα, συχνά και νέους όρους, για να αποκρυπτογραφήσουν την πορεία ενός κόσμου που ανθίσταται επίμονα σε κάθε μονοδιάστατη ανάλυση. Σχεδόν όλες μετέχουν μιας κριτικής ενατένισης του κόσμου που, αρχίζοντας πάντα από το πραγματικό, επιχειρούν να αναζητήσουν την αλήθεια της δικής μας ζωής. Σχεδόν όλες προσπαθούν να απαλλαγούν από τον ασφυκτικό βρόχο της πολιτικής και ιδεολογικής «ορθότητας» που μας περιβάλλει απ’ όλες τις μεριές.

Οι απόψεις που εκφράζονται μέσω των συνεντεύξεων σε αυτό εδώ το βιβλίο συνιστούν μια πρισματική ανάλυση των παραμέτρων της πενταετούς κρίσης. Μέσω μιας διεπιστημονικής προσέγγισης διερευνώνται οι ποικίλες πτυχές της: οι αιτίες, οι πρωταγωνιστές, οι συνέπειες, οι πιθανές λύσεις και τα αναπάντητα ερωτήματα – κυρίως αυτά τα τελευταία. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν απέναντί μας ως συνομιλητές [...] είναι πρόσωπα που επιχειρούν να οραματιστούν ένα μέλλον πέρα-από-τον-νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό.

Ο συγγραφέας

Ο Τάσος Τσακίρογλου γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στη δημοσιογραφία μπήκε το 1994. Έχει εργαστεί για δεκαπέντε χρόνια στον τομέα ειδήσεων του Flash 96, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με το πολιτικό και διπλωματικό ρεπορτάζ, αρχικά στην Ελευθεροτυπία και σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών, όπου και αρθρογραφεί. Υπήρξε, επίσης, ιδρυτικό μέλος στο συνεταιριστικό περιοδικό ΜΟΝΟ. Οι συνεντεύξεις αυτού του βιβλίου φιλοδοξούν να συμβάλουν στην προώθηση της κοινωνικής ανάλυσης, τομέα στον οποίο έχει αφιερωθεί τα τελευταία χρόνια.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ