2014-06-02 15:15:36
Φωτογραφία για Πάτρα: Το Αρσάκειο να δοθεί για την στέγαση δικαστικών υπηρεσιών της πόλης, ζητούν από τον Πελετίδη
«Μέχρι την ανέγερση ενός ενιαίου νέου Δικαστικού Μεγάρου στην Πάτρα το Αρσάκειο θα μπορούσε να είναι μια καλή λύση για την στέγαση δικαστικών υπηρεσιών της πόλης». Αυτό δήλωσε σήμερα το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή «Αλφαβήτα» των Δημήτρη Αβραμίδη και Απόστολου Βουλδή στον Αντέννα Πάτρας 105,3 ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας Νίκος Παπάκος.

Ο κ. Παπάκος πρόσθεσε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος θα επαναφέρει το αίτημα αυτό στην νέα, υπό τον Κώστα Πελετίδη, δημοτική αρχή της πόλης. «Εδώ και δέκα χρόνια το Αρσάκειο παραμένει ανεκμετάλλευτο», είπε ο κ. Παπάκος υπογραμμίζοντας ότι η «Θέμις Κατασκευαστική», η εταιρεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει την αρμοδιότητα κατασκευής Δικαστικών Μεγάρων, θα μπορούσε να επισκευάσει το συγκρότημα του Αρσακείου ενώ, πέραν την ανακατασκευής του κτιρίου, ο Δήμος της Πάτρας θα είχε και κέρδος από την καταβολή ενοικίων για την χρήση του χώρου.


Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ανέφερε ότι οι δικηγόροι της πόλης είχαν θέσει και σε προηγούμενες δημοτικές αρχές το αίτημα αξιοποίησης του Αρσακείου ως Δικαστικού Μεγάρου, ωστόσο, η απάντηση που δινόταν ήταν ότι στο κτίριο προβλέπεται η μεταφορά δημοτικών υπηρεσιών. «Εν τούτοις, ο χώρος παραμένει ακόμη αναξιοποίητος», είπε ο κ. Παπάκος.

Πρόσθεσε δε ότι σε ερώτημα που υπεβλήθη στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου για άλλον πιθανό χώρο στην Πάτρα μεταφοράς δικαστικών υπηρεσιών, η απάντηση που δόθηκε ήταν αρνητική.

Το όλο ζήτημα της μεταφοράς του Δικαστικού Μεγάρου τέθηκε και στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα την περασμένη Παρασκευή, σε ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ