2014-06-03 19:50:05
Φωτογραφία για Όχι σε πολιτικές που βάζουν από την πίσω πόρτα τα μεταλλαγμένα στο χωράφι και στο πιάτο μας, λέει η ΠΑΣΕΓΕΣ
Με τη συνδρομή της Eλληνικής Προεδρίας (Υπουργείο Περιβάλλοντος) οδεύει προς "μετάλλαξη" η μέχρι σήμερα πρακτική της Ε.Ε. στο θέμα των μεταλλαγμένων, σε ανακοίνωση με καυστικό ύφος, με αφορμή τις δυσμενείς αυτές εξελίξεις, η ΠΑΣΕΓΕΣ.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων που προωθείται προς έγκριση στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος στις 12/06/2014, επιτρέπεται εντός της Ε.Ε. η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (μεταλλαγμένα).

Εντούτοις, προσθέτει η ΠΑΣΕΓΕΣ, κάθε Κράτος-Μέλος που διαφωνεί με την καλλιέργεια μεταλλαγμένων θα μπορεί να απαγορεύει την καλλιέργεια στα δικά του εδάφη, για λόγους όμως δημόσιας τάξης ή καθορισμού χρήσεων γης και όχι για τους πολύ βασικότερους λόγους της απειλής της δημόσιας υγείας ή τουπεριβάλλοντος.

«Η ΠΑΣΕΓΕΣ είναι διαχρονικά αντίθετη στη χρήση και καλλιέργεια των μεταλλαγμένων και την αντίθεσή μας αυτή έχουμε εκφράσει προς κάθε κατεύθυνση.


Κατά την άποψή μας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής γεωργίας βρίσκονται στα υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα, τα οποία πρέπει να προωθηθούν και όχι στα αμφιλεγόμενα προϊόντα των πολυεθνικών της βιοτεχνολογίας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Τέλος, η ΠΑΣΕΓΕΣ αναφέρει: «Καλούμε την Ελληνική Προεδρία και τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος κύριο Γιάννη Μανιάτη να μην υιοθετήσει πολιτικές που βάζουν από την πίσω πόρτα τα μεταλλαγμένα στο χωράφι και στο πιάτο μας και δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε όλη την επιρροή μας στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έτσι ώστε να μην συντελεστεί το ανοσιούργημα αυτό». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ