2014-06-03 19:48:37
Φωτογραφία για Πάτρα: Την πρόσληψη 36 συμβασιούχων δρομολογεί ο Δήμος - Ποιά στάση θα τηρήσει τώρα η παράταξη Πελετίδη;
Στην πρόσληψη 36 συμβασιούχων, με σύμβαση διάρκειας δυο μηνών, προχωρά ο Δήμος Πατρέων για την ενίσχυση, τους θερινούς μήνες, της πυροπροστασίας – δασοπροστασίας της περιοχής ευθύνης του.

Για την επικύρωση των 36 προσλήψεων θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση του της Τετάρτης (ώρα 2.30 το μεσημέρι, στο Συνεδριακό του Δήμου στο παλιό λιμάνι).

Εισηγητής του θέματος θα είναι ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Στανίτσας.

Στην πρόσκληση της συνεδρίασης που παρελήφθη από το thebest.gr αναφέρεται ο πλήρης τίτλος του θέματος ως εξής: «Πρόσληψη τριάντα έξι (36) ατόμων ήτοι: πέντε (5) ατόμων ΔΕ Οδηγών Βυτιοφόρων, δέκα πέντε (15) ατόμων ΥΕ Εργάτες Πυρασφάλειας, δέκα πέντε (15) ατόμων ΥΕ Εργάτες Δασοπροστασίας και ένα (1) άτομο ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Έργων (Γεωργικού Ελκυστήρα - Τρακτέρ), για την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας εποχικής ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας κατά την αντιπυρική περίοδο και Δασοπροστασία - Πυροπροστασία του διευρυμένου Δήμου Πατρέων (εισηγητής: Χαράλαμπος Στανίτσας- Αντιδήμαρχος, Νίκη Ξένου- Αρμόδια Διευθύντρια)».


Πάντως, έχει ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει στην συνεδρίαση η παράταξη του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Κώστα Πελετίδη, πάγια θέση της οποίας είναι η μη αποδοχή προσλήψεων που δεν έχουν χαρακτήρα μόνιμων συμβάσεων, κάτι που έχει φανεί και σε άλλες περιπτώσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν εισάγονταν αντίστοιχης φύσεως θέματα.

Στην εισηγητική του έκθεση ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Στανίτσας αναφέρει, μεταξύ άλλων:

"Ο διευρυμένος Δήμος Πατρέων εκτός των τακτικών αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων, τις οποίες επιλαμβάνεται και περαιώνει καθημερινά, καλείται και αναλαμβάνει και επιπλέον υποχρεώσεις έκτακτου χαρακτήρα κατά την αντιπυρική περίοδο, οι οποίες για την πραγμάτωση τους χρειάζονται επί πλέον προσωπικό, το οποίο η υπηρεσία μας δεν διαθέτει. Το υπάρχον προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών αυτών, καθώς θα απαιτηθεί να γίνει το συντομότερο δυνατό έλεγχος και εντατική επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και των δημοτικών ενοτήτων αυτού, αποβλέποντας στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου εκδήλωσης και επέκτασης τυχόν πυρκαγιάς, συμβάλλοντας έτσι αποτελεσματικά στην πυροπροστασία.

Ο Δήμος Πατρέων αντιμετωπίζει την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη της Δασοπροστασίας -Πυροπροστασίας όλων των χώρων της εδαφικής του περιφέρειας, με λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων καθώς και την παροχή συνδρομής στην αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία, με κάθε πρόσφορο μέσο που διαθέτει(Βυτιοφόρα Οχήματα), για την αντιμετώπιση πυρκαγιών καθώς και την περιφρούρηση του πνευμόνων πρασίνου της πόλης όπως το άλσος του Γηροκομείου, το έλος της Αγυιάς, τον χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στη Ξερόλακα καθώς και τους ορεινούς όγκους εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων για τον έγκαιρο εντοπισμό & αναγγελία της φωτιάς και αφετέρου τη γρήγορη προσβολή της με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επίσης απαιτείται η συντήρηση πλατειών, δεντροστοιχιών, κοπή ξερών δένδρων-κλαδιών για την αποφυγή πυρκαγιών κατά την θερινή περίοδο. Ο Δήμος Πατρέων έχει στην κυριότητα του ένα άλσος, το Δασύλλιο, εντός του πολεοδομικού ιστού της Πόλης, το οποίο είναι μοναδικός πνεύμονας πρασίνου για την πόλη της Πάτρας.

Είναι κατά βάση, πευκόφυτο και άρα λίαν επισφαλές κατά την εκδήλωση τυχόν πυρκαγιάς. Για το λόγο αυτό απαιτείται συνεχής καθημερινή φύλαξη και ετοιμότητα για την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς και κατάσβεση αυτής .

Επιπλέον η πρόσληψη των ΔΕ Οδηγών Βυτιοφόρων οχημάτων κρίνεται απαραίτητη για την κίνηση των οχημάτων, γιατί είναι απαραίτητη τόσο η εκτέλεση εποχούμενων ελέγχων της περιοχής για πυρασφάλεια όσο και η άμεση κίνηση των οχημάτων του Δήμου για την αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιάς, όπως αναλύθηκε ανωτέρω".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ