2014-06-04 18:34:40
Φωτογραφία για Θετικό το κλίμα για το Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας στην χθεσινή συνεδρίαση του ΚΑΣ στο Υπουργείο Πολιτισμού
Χθες Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 μετά τη 1.30 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας στην Αθήνα, η προγραμματισμένη συνεδρίαση των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η Έγκριση ή μη των αιτημάτων παραχώρησης χρήσης του Αρχαίου Ρωμαϊκού Ωδείου Πατρών για το φετινό καλοκαίρι.

Τα αιτήματα που συζητήθηκαν από τα μέλη του ΚΑΣ προέρχονταν από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων, στο Αρχαίο Ωδείο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2014, τον Οργανισμό Καλλιτεχνικών και Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (Ο.Κ.Π.Ε.) για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος, τον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων για την πραγματοποίηση συναυλίας, στις 20 και 21 Ιουνίου 2014 και από την εταιρεία «Prospero E.E.–Διοργανώσεις Συναυλιών» για τη συναυλία της Νατάσας Μποφίλιου.


Όπως ανέφερε στο thebest ο πολιτιστικός σύμβουλος του 33ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος, ο οποίος και παρέστη στη συνεδρίαση στο ΥΠΠΟ στην Αθήνα μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Αγγελόπουλο, το κλίμα στην συνεδρίαση ήταν καλό και γενικά παρά τους προβληματισμούς που εκφράστηκαν ως προς την κατάσταση και αντοχή του αρχαίου μνημείου του Ρωμαικού Ωδείου, τα πράγματα κύλησαν θετικά και η απόφαση όπως εκτιμάται θα είναι θετική.

Να θυμίσουμε ότι το Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ έχει υποβάλλει ήδη από τις 2 Απριλίου 2014 φάκελο με 14 παραστάσεις για το διάστημα Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2014 ενώ το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας του Δήμου που έχει ήδη ξεκινήσει (ενώ σήμερα παρουσιάστηκε επίσημα και στα τοπικά Μέσα ενημέρωσης το αναλυτικό πρόγραμμα του) έχει προσκομίσει φάκελο με πάνω από 11 εκδηλώσεις προς έγκριση, που είναι κυρίως μουσικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνεδρίαση του ΚΑΣ δεν παρέστη κάποιος εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Όσον αφορά στο 33ο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ, τα ευχάριστα νέα είναι ότι φέτος τίθεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με την Περιφέρεια να αναλαμβάνει ουσιαστικά ρόλο συνδιοργανωτή, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά σε επίπεδο επαφών, εξοπλισμού, έκδοσης των προγραμμάτων, κ.α.

Γι’ αυτό το λόγο και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Αγγελόπουλος έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του και ταξίδεψε μαζί με τον Ανδρέα Α. Ανδριόπουλο χθες στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην εκάστοτε συνεδρίαση του ΚΑΣ προίσταται η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Λίνα Μενδώνη, η οποία χθες πάντως δεν πήρε μέρος στην συνεδρίαση τουλάχιστον στο σημείο που αφορούσε στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας. Το ΔΣ του ΚΑΣ να σημειώσουμε ότι από τις 2 Μαίου 2014 έχει αλλάξει. Στη διάρκεια της συζήτησης τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θέλησαν να μάθουν την κατάσταση του μνημείου αλλά και κυρίως πόσες εξόδους έχει, οι οποίες όπως ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος είναι συνολικά έξι.

Η επίσημη απόφαση – έγκριση αναμένεται να υπογραφεί από τον Υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο, να καθαρογραφεί και να δημοσιοποιηθεί, κάτι που αναμένεται να έχει γίνει μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Το 33ο Φεστιβάλ Πάτρας - Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ θα ξεκινήσει φέτος την 1η Αυγούστου 2014, ημέρα Παρασκευή και θα φιλοξενήσει τις φετινές καλοκαιρινές παραγωγές του Εθνικού θεάτρου, του ΚΘΒΕ και άλλων σχημάτων.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ