2014-06-07 05:46:05
Φωτογραφία για Αλβανός αγόραζε ηλεκτρονικά είδη με πλαστές πιστωτικές κάρτες
Για απάτες κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση σε βάρος πολιτών, πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί όπλων, συνελήφθη ένας 24χρονος Αλβανός από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας εκπροσώπου εταιρείας ότι άγνωστο άτομο με τη χρήση στοιχείων πιστωτικών καρτών ξένων τραπεζικών ιδρυμάτων εξαπατούσε την εν λόγω εταιρεία και αγόραζε ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλης αξίας, εντοπίσθηκε ο αλλοδαπός δράστης και συνελήφθη.

Ειδικότερα, ο νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη επ' αυτοφώρω το πρωί της Τετάρτης στην Αθήνα, τη στιγμή που παραλάμβανε προϊόντα που είχε παραγγείλει τηλεφωνικά. Για την παραλαβή επέδειξε φωτοαντίγραφο άδειας παραμονής με ψευδή στοιχεία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς το τελευταίο δίμηνο, τουλάχιστον, χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία και στοιχεία πιστωτικών καρτών τρίτων προσώπων εν άγνοιά τους, εξαπατούσε επιχειρήσεις πώλησης ηλεκτρονικών ειδών και προέβαινε σε αγορές προϊόντων, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσε αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.


Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι έχει διαπράξει 12 απάτες, ενώ η συνολική οικονομική ζημία ανέρχεται στα 6.612 ευρώ.

Στην κατοχή του και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο φορητοί υπολογιστές.

Μία τηλεόραση.

Ένα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο άδειας παραμονής αλλοδαπού με στοιχεία τρίτου ατόμου.

Ένα κινητό τηλέφωνο.

Τρία πλαστικά στελέχη καρτών κινητής τηλεφωνίας.

Μία κάρτα αναλήψεως τράπεζας.

Ένα πιστόλι REPLICA .

Ένα φυσίγγιο κρότου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
directnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ