2014-06-07 22:06:15
Φωτογραφία για Πόσο επηρεάζονται τα χρηματιστήρια από τους νικητές του Μουντιάλ;
Μπορεί ένας θεσμός σαν το Παγκόσμιο Κύπελλο να επηρεάσει και τις χρηματιστηριακές αγορές;

Σύμφωνα με την Goldman η απάντηση είναι καταφατική, αφού όπως προκύπτει από τη μελέτη των ιστορικών στοιχείων, οι αγορές των χωρών που κερδίζουν το Μουντιάλ υπεραποδίδουν, έστω και για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Κατά μέσο όρο, ο νικητής πετυχαίνει αποδόσεις μέχρι και 3,5% μέσα στον πρώτο μήνα, ποσοστό που συνήθως μειώνεται μετά από τρεις μήνες για αυτό και οι αναλυτές της Goldman συμβουλεύουν τους επενδυτές "να απολαμβάνουν τα κέρδη, όσο αυτά κρατήσουν".

Πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης τα στοιχεία ήταν εντυπωσιακά. Το χρηματιστήριο της Βραζιλίας, μετά τη νίκης της το 1994, ξεπέρασε κατά 21% σε απόδοση των παγκόσμιο δείκτη MSCI μέσα σε μόλις ένα μήνα. Μάλιστα τότε το bull market συνεχίστηκε με τη χώρα να καταγράφει κέρδη 38% σε επίπεδο τριμήνου.

Πάντως αντίστοιχα "κέρδη" φαίνεται ότι απολαμβάνουν και οι χώρες που αναλαμβάνουν τη διοργάνωση του Μουντιάλ με αποδόσεις κατά μέσο όρο της τάξης του 2,7%.

Το ιδανικό, όπως επισημαίνει η Goldman, για το χρηματιστήριο μίας χώρας είναι να φιλοξενήσει αλλά και να κερδίσει το Παγκόσμο Κύπελλο.

Πηγή: newmoney
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ