2014-06-08 11:04:11
Φωτογραφία για Ο ΖΙΚΟ ΓΙΑ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΕΛΛΑΔΑ
Μπορεί το πέρασμα του ως προπονητής από τη χώρα μας και τον Ολυμπιακό -ίσως και από πολλές άλλες ομάδες διεθνώς- να μην ήταν ιδιαίτερα πετυχημένο, αντάξιο της φήμης του, αλλά δεν παύει να παραμένει μια από τις αναγνωρίσιμες και σημαντικές μορφές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Αρτούρ Αντούνιες Κοϊμπρα, ή πιο απλά.. Ζίκο, λατρεύεται σαν θεός στην Βραζιλία! Τα μέσα ενημέρωσης κάνουν ουρές για μια δήλωσή του, ενώ ο ίδιος σε κάθε του βήμα δεν σταματά να φωτογραφίζεται και να υπογράφει αυτόγραφα.

Το "gazzetta.gr", άδραξε την ευκαιρία του καμπ εκπαίδευσης των διαιτητών του Μουντιάλ, που ολοκληρώθηκε υπό την εποπτεία του Μάσιμο Μπουζάκα στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας του Ζίκο (με γήπεδα προπόνησης που θα ζήλευαν οι περισσότερες ελληνικές ομάδες) για να πλησιάσει τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού. Και το ταξίδι μιας και πλέον ώρας, οδικώς, στα προάστια του Ρίο ντε Τζανέιρο, άξιζε πραγματικά τον κόπο.


«Από την Ελλάδα είστε; Ω, βεβαίως να τα πούμε για λίγο, μόνο που αν γίνεται να μιλήσω Πορτογαλικά», είπε όταν του δόθηκε το χέρι για την πρώτη γνωριμία.

Οι μεταφραστές έπιασαν δουλειά, αμέσως μόλις του αναφέρθηκε το όνομα του Γιάννη Φετφατζίδη! Γιατί, ένα από τα... λίγα καλά που έκανε ο Ζίκο στο μικρό πέρασμά του από τον Ολυμπιακό, ήταν ότι είδε τον πιτσιρικά τότε Γιάννη να κάνει... πράγματα και θαύματα σε μια προπόνηση της ομάδας των μικρών και αμέσως είπε στους συνεργάτες του να τον προβιβάσουν στην ανδρική. Από τότε, όλα πήραν το δρόμο τους.

«Ναι, όντως εγώ το έβαλα να παίξει με τους μεγάλους! Όλοι ξέρετε πλέον ποιος είναι ο Γιάννης, την ποιότητά του σαν παίκτης και είναι ευχάριστο να τον βλέπω να ανεβαίνει ένα ακόμα σκαλοπάτι, παίζοντας πια στην Ιταλία. Χαίρομαι λοιπόν διπλά, γιατί έχω συνεισφέρει κι εγώ στην παρουσία του πια στην 23άδα της Ελλάδας που θα παίξει στο Μουντιάλ, έστω και με αυτό τον. πλάγιο τρόπο » , ήταν τα πρώτα λόγια του Ζίκο που χαμογελώντας, συνέχισε με μια καταπληκτική ατάκα:

«Τώρα πλέον έχω κι εγώ λόγο να πανηγυρίζω για τα κατορθώματα της εθνικής Ελλάδος!»

Η κουβέντα πήγε όπως ήταν φυσικό και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: «Δεν έχω δει τελευταία την Ελλάδα, ούτε μπορώ να πω ότι γενικά την παρακολουθώ τακτικά στην τηλεόραση. Ξέρω όμως ότι διαθέτει ποιοτικούς παίκτες, όπως ο Τοροσίδης και ο Μήτρογλου με τους οποίους έχω συνεργαστεί και πιστεύω ότι είχε καλή κλήρωση στον όμιλο. Μπορεί λοιπόν να πετύχει κάτι καλό, καθώς δεν έχει να αντιμετωπίσει μεγαθήρια, αλλά ομάδες που ναι μεν είναι τουλάχιστον υπολογίσιμες, όμως καμιά τους, δεν έχουν ιδιαίτερη ιστορία στη διοργάνωση».

Τρίτη ερώτηση δεν είχε, αφού η ιαπωνική τηλεόραση καραδοκούσε! Βλέπετε, και στην Άπω Ανατολή, ο Ζίκο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς έχει θητεύσει στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Ιαπωνίας, δεύτερης αντιπάλου της Ελλάδας, στη φάση των ομίλων.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ