2014-06-08 11:07:45
Φωτογραφία για Με 12 καντίνες φέτος οι παραλίες του Πύργου
Έγινε την Πέμπτη η πρώτη δημοπρασία για τη χρήση αιγιαλού και παραλίας από τον δήμο του Πύργου, η οποία αφορούσε τη λειτουργία των καντινών σε περιοχές του δήμου.

Από τις 13 συνολικά θέσεις που είχαν δημοπρατηθεί, κατέθεσαν τις προσφορές τους 12 ενδιαφερόμενοι για τις περιοχές, Άγιος Ηλίας, Λεβεντοχώρι, Κατάκολο Πλάκες, Καβούρι Σκουροχωρίου, Καβούρι Γρανιτσεΐκων, Λέτρινα Αγίου Ιωάννη, Σαρακίνα, Αγία Παρασκευή, Σπιάντζα και Ανεμοχώρι.

Μόνο η περιοχή του Αντλιοστασίου βγήκε άγονη, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, καθώς για τη συγκεκριμένη θέση δεν κατατέθηκε καμία προσφορά. Οι τιμές εκκίνησης δόθηκαν βάση εκείνων που έχει δώσει η κτηματική υπηρεσία από 1.350 ευρώ έως 6.150 ευρώ η πιο ακριβή, που ήταν στο Λεβεντοχώρι.

«Έγιναν όλοι δεκτοί εκείνοι οι οποίοι έλαβαν μέρος και σήμερα (σ.σ. χτες) θα βγουν και τα αποτελέσματα. Επίσης θα έχουμε και τη δημοπρασία για τις ομπρέλες και ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά έτσι ώστε σύντομο μέσα στο επόμενο 15ημερο να έχουμε τις παραλίες έτοιμες προκειμένου να δεχτούν τους δημότες μας την καλοκαιρινή περίοδο», ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος.


Αξίζει να σημειωθεί πως οι τιμές εκκίνησης και για τις ξαπλώστρες έχουν αλλάξει όπως και για τις καντίνες, καθώς όπως σχολίασε ο αντιδήμαρχος Πύργου, η κτηματική έλαβε υπ’ όψιν της τις αντικειμενικές αξίες της κάθε περιοχής και για το λόγο αυτό αυξήθηκαν πάρα πολύ οι τιμές.

«Μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα προσπαθήσουμε με ιδία μέσα, γιατί δεν υπάρχουν πιστώσεις να καθαρίσουμε τις παραλίες σε συνεργασία με εκείνους που έχουν καντίνες. Ήδη έχουμε έρθει σε επαφή μαζί τους και έχουμε συμφωνήσει να βοηθήσουν και αυτοί προς αυτό το σκοπό, όπως επίσης να τοποθετηθούν και χημικές τουαλέτες αλλά και καλαθάκια στις περιοχές που είναι πολυσύχναστες», σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ