2014-06-09 17:19:30
Φωτογραφία για Ο Σαμαράς κάνει σαρωτικό ανασχηματισμό - Φεύγει η μισή κυβέρνηση
Κορυφώνεται η αγωνία στο κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς μέσα στις επόμενες ώρες υπουργοί, βουλευτές και στελέχη περιμένουν τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου ώστε να ενημερωθούν για την είσοδό τους στην κυβέρνηση, την παραμονή τους, την μετακίνησή τους ή την αποχώρησή τους από αυτή.

Ο Νίκος Δένδιας ακούγεται ότι θα αναλάβει υπουργός Ανάπτυξης.

Tο όνομα της Νίκης Τζαβέλα ακούγεται για αναπληρώτρια υπουργός Ενέργειας.

Το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου ακούγεται για το υπουργείο Παιδείας.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ακούγεται ότι θα αναλάβει υφυπουργός Ανάπτυξης.

Τα τηλεφωνήματα από το Μέγαρο Μαξίμου στα πρόσωπα που μπαίνουν στην κυβέρνηση αλλά και στους μέχρι τώρα υπουργούς ολοκληρώθηκαν και όπως σύμφωνα με πληροφορίες ο ανασχηματισμός είναι σαρωτικός. Ενδεικτικό είναι πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε στα 10 από τα 19 υπουργεία να αλλάξουν υπουργό.


Οι κκ. Στουρνάρας, Αρβανιτόπουλος, Καράογλου, Βρούτσης, Χατζηδάκης, Κεδίκογλου, Γεωργιάδης, Παναγιωτόπουλος, Μιχελάκης, Τσαυτάρης αποχωρούν από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον κ. Κεδίκογλου ότι δεν θα ανακοινώσει αυτός το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Μάλιστα στον Αδωνη Γεωργιάδη ζητήθηκε να αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου -κάτι που σημαίνει ότι ο Μάκης Βορίδης θα αναλάβει άλλα καθήκοντα-. Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης απάντησε αρνητικά και απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού.

Οι αμετακίνητοι από τα χαρτοφυλάκιά τους υπουργοί

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόστο τους παραμένουν οι υπουργοι'Χαράλαμπος Αθανασίου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Φώφη Γεννηματά, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννη Μανιάτης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Δημήτρης Σταμάτης.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ