2014-06-09 18:34:12
Φωτογραφία για Ο Γκίκας Χαρδούβελης νέος υπουργός Οικονομικών
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Βασίλης Κικίλιας, στη θέση του Νίκου Δένδια, ο οποίος μετακινείται στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, καθώς ο Κωστής Χατζηδάκης βρίσκεται εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Στουρνάρα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Στη θέση τους παραμένουν ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει ο Βασίλης Κικίλιας, στη θέση του Νίκου Δένδια, ο οποίος μετακινείται στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, καθώς ο Κωστής Χατζηδάκης βρίσκεται εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Το υπουργείο Υγείας, στη θέση του Άδωνι Γεωργιάδη, αναλαμβάνει ο Μάκης Βορίδης.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει ο Αργύρης Ντινόπουλος.

Υπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Τασούλας, στη θέση του Πάνου Παναγιωτόπουλου, ενώ καθήκοντα υφυπουργού αναλαμβάνει η Άντζελα Γκερέκου.

Καμία αλλαγή στην ηγεσία των υπουργείων Εξωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Άμυνας, Υποδομών, Περιβάλλοντος, Εργασίας, Δικαιοσύνης, Τουρισμού, Ναυτιλίας, και στη θέση του υπουργού Επικρατείας.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών

Ο κ. Χαρδούβελης είναι καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και Οικονομικός Σύμβουλος & Επικεφαλής Οικονομικών Μελετών του ομίλου της Eurobank.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κατά την τετραετία 2000-2004 επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, αλλά και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου μεταξύ Νοεμβρίου του 2011 και Μαΐου του 2012.

Εργάστηκε επίσης ως Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (1996-2000), Οικονομικός Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε Αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και Σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993).

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/259721/o-gikas-hardouvelis-neos-upoik/#ixzz349lO20ZQ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ