2014-06-10 17:25:20
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Οφείλουμε να εξαντλήσουμε την τετραετία… Θα το καταφέρουμε όλοι μαζί
Μιλώντας ενώπιον του νέου υπουργικού συμβουλίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι ο λαός επέλεξε τη σταθερότητα.

«Η εθνική αυτή προσπάθεια», είπε, «οφείλει να λειτουργεί με καθαρή στόχευση, ευελιξία και σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία, με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου».

Συνεχίζοντας εκτίμησε ότι το δημοσιονομικό πλαίσιο είναι σαφές: «Νέα μέτρα λιτότητας αποκλείονται. Αντιθέτως το πρωτογενές πλεόνασμα έγινε κοινωνικό μέρισμα και έτσι θα συνεχίσει η κυβέρνηση όπως είπε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους.

Για το μέλλον της χώρας εκτίμησε ότι η Ελλάδα «βγαίνει από το μνημόνιο. Αυτοί που για τους δικούς τους μικροπολιτικούς λόγους περιμένουν ένα ακόμη μνημόνιο, θα απογοητευτούν πολύ», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων προέταξε ως κύριους στόχους της νέας κυβέρνησης την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ετοιμότητα των τραπεζών έτσι ώστε να διευκολύνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

«Προτεραιότητα», είπε, είναι η αποκατάσταση των αδικιών και η προστασία ευπαθών ομάδων» ενώ τόνισε την ανάγκη για ύπαρξης μιας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και την ανάγκη συναίνεσης.

«Οφείλουμε να εξαντλήσουμε την τετραετία… Θα το καταφέρουμε όλοι μαζί», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ